Повече от 25 населени места в Украйна са били подложени

...
Повече от 25 населени места в Украйна са били подложени
Коментари Харесай

Зеленски: Светът може и трябва да спре този терор

Повече от 25 обитаеми места в Украйна са били подложени на съветски удари за последното денонощие. Това удостовери във вечерното си послание президентът Володимир Зеленски, заяви „ Укринформ “.

Той означи, че продължава разчистването на руините в регионите, където съветските войски са блъснали, цитира news.bg.

„ В Киев убиха младо семейство, като са целили жилищна постройка с ирански „ Шахед “. Момче и бременно в 6-ия месец момиче. Владимир Путин може да означи още едно „ достижение “ – умъртви още една бременна жена. Общо четирима души бяха убити единствено от този „ Шахед “. Имаше и други попадения. Тази нощ и сутринта са атакувани над 25 обитаеми места у нас. Вечна памет на всички жертви на съветския гнет “, сподели Зеленски.

Той добави, че „ сега има нова офанзива на съветски дронове и те са свалени “.

„ Светът може и би трябвало да спре този гнет. Когато приказваме за потребността на Украйна от противовъздушна и противоракетна защита, приказваме за действителни животи, които са отнети от терористи. Успяваме да свалим част от ракетите и дроновете. Само за 12 часа от 21ч. В неделя бяха унищожени 37 ирански дрона и няколко крилати ракети. Но с цел да подсигуряваме отбраната на нашето небе и да сведем опциите на съветските терористи до нула, се нуждаем от доста по-модерни системи за противовъздушна защита и по-голямо ракетно застраховане на такива системи. И това не е единствено украински интерес. Колкото по-малко терористични благоприятни условия има Русия, толкоз по-бързо ще завърши тази война “, счита президентът.

Зеленски благодари и на всички бойци от Военновъздушни сили, противовъздушни бойци и други бойци, които вземат участие в противодействието на съветските офанзиви.

„ Всяка свалена съветска ракета и всеки погубен дрон е избавен живот. Благодарен съм и на всички, които вземат участие в ликвидирането на следствията от терористичните офанзиви: нашите спасители, служители на реда, лекари, енергетици, комунални чиновници, ръководители на локално самоуправление, държавни чиновници и представители на бизнеса, които оказват помощ “, добави президентът.

Той означи, че съветската ракетна и дрон офанзива също е предизвикала нови спирания на електрозахранването, само че възстановителните работи не престават.

Според Зеленски „ тази форма на гнет няма да даде нищо на Русия даже в този момент, когато към момента нямаме задоволителен брой системи за противовъздушна и противоракетна защита “. Президентът акцентира, че „ Русия няма късмет на бойното поле и се пробва да прикрие военните си провали с гнет “.

Както беше обявено, Русия нападна Киев с 28 дрона в понеделник сутринта. Регистрирани са пет попадения. По-специално, унищожена е жилищна постройка в регион Шевченковски. Четирима души са убити.
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР