Повече от 25 часа в рудоземското село Равнината хората са

...
Повече от 25 часа в рудоземското село Равнината хората са
Коментари Харесай

Бедствие в Рудоземско: Десетки селища остават без ток след снега

Повече от 25 часа в рудоземското село Равнината хората са без електричество. Много проводници са скъсани, има повреди в електропроводите, нанесени през вчерашния ден от падналите дървета след тежкия и изобилен сняг.

Снимка: btvnovinite.bg

Община Рудозем е в бедствено състояние, към момента осем обитаеми места са без електричество.

" Може да се каже, че има доста хора, които прекараха нощта на студено, тъй като се отопляват с електрическа сила. Тези, които не са непосредствено на ток, само че имат локано парно, което също изисква ток “, изясни Румен Пехливанов, кмет на Община Рудозем.
Обилен снеговалеж остави редица обитаеми места без ток в Смолянско Проблеми с електрозахранването има във всички общини, като най-често това е поради паднали дървета
В селото няма бедстващи хора. Във високите села главен проблем са скъсаните проводници и обледеняването им.

" Много тежък сняг, който къса проводници, чупи стълбове, което не виждам по какъв начин може да бъде планувано или предотвратено, с изключение на с подземни кабели, само че това е нещо, което е доста скъпо ", изяснява още кметът Румен Пехливанов.

Снимка: btvnovinite.bg

Заради снега усложнена бе и ситуацията по пътищата. На места преспите надвишиха метър.

Заради изобилния сняг през вчерашния ден за почистването на планинските проходи бе включена и роторна машина.

Аварийни екипи работят по отстраняването на повредите в цялата Смолянска област. Очаква се към края на деня ситуацията да се възстановява.
Последни Най-четени Може ли полицията да те глоби… за вървене по улицата Учени от Българска академия на науките оказват помощ в битката против ковид в лаборатория на „ Пирогов “ Депутатите започнаха съвещанието си със спор какъв брой да си понижат заплатите Спецоперация и аудиенция на Гешев поради обир за 100 лева в пловдивско село България остана без селекционер Прокуратурата пита митниците има ли 4 млн. литра етилов алкохол в данъчните хранилища 5 неща на bTV Спорт, които да извършите през днешния ден След пожар покрай „ Чернобил “: Нивото на радиация в региона внезапно се повиши 7 са доказаните случаи на инфектирани с COVID-19 от Спешната помощ Висшата лига договаря с държавното управление за завръщане през юни Виж още последни Починалите поради COVID-19 у нас към този момент са 20 Идея за избавяне в рецесията: „ Слънчев бряг “ да стане база за отмора на преболедували COVID-19 541 са инфектираните с ковид у нас Депутатите трансформираха мярката „ 60/40 “ в интерес на работодателите За COVID-19 от първо лице: Разказ на 33-годишен мъж, инфектиран с ковид 13-годишно дете от Белене има потребност от незабавна помощ Д-р Ненков: Как се оправя ген. Мутафчийски е видно от броя на умрелите от COVID-19 9 чиновници на реда са дали позитивни проби за ковид Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР