Повече от 220 години отне на монасите в абатство Гримберген

...
Повече от 220 години отне на монасите в абатство Гримберген
Коментари Харесай

Белгийски монаси възкресяват 220-годишна бира по средновековна рецепта

Повече от 220 години лиши на монасите в абатство Гримберген да стартират производството на именита средновековна бира, чиято марка е била въведена в всеобщо произвеждане през 50-те години на ХХ век. Бирата може да се вари още веднъж, откакто монасите преоткриха истинските съставки и способи в своите архиви.



Като знак за значимостта на новината за белгийците, обичащи бирата, известието бе направено от отец Карел Статемас в наличието на кмета на Гримберген, 120 публицисти и запалянковци.

Статемас сподели, че създаването на първата чаша е било кулминационната точка на четири години проучвания на методите на монасите, които подготвят бира в пивоварната на манастира Норбертин преди да бъде опожарена от френски революционери през 1798 година Манастирът е възобновен, само че пивоварната и неговите предписания се смятаха за изгубени.

Статемас призна, че може би е най-добре да не се пие прекомерно доста от новопроизведената бира, която е с 10,8% алкохолно наличие. „ Една или две чаши е задоволително “, добави и Крис Селеслах, кмет на Гримберген, град на няколко километра северно от Брюксел.

Източникът на ентусиазъм за новата пивоварна, ситуиран на същото място като истинската, беше откриването на бумаги от 12-ти век, съдържащи детайлности за методите за подготвяне на бирата от монасите, по-специално потреблението на хмел, а не на ферментирали билки, което ги прави по-напредничави от техните съвременници.-->

Документите са били непокътнати през 18-ти век, когато отчетата пробили дупка в стената на библиотеката и скрито ги измъкнали, преди абатството да бъде подпалено.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР