Повече от 22 000 лева за култура, спорт и за

...
Повече от 22 000 лева за култура, спорт и за
Коментари Харесай

15 организации от Асеновград поискаха финансово подпомагане от общината

Повече от 22 000 лв. за просвета, спорт и за разпределяне на еднократна обществена помощ на нуждаещи се жители, отдели община Асеновград, с решение на Общинския съвет в града. Засега парите няма да бъдат предоставяни на културните и спортните организации, поради изключителното състояние в страната и заповедта за прекратяване на всевъзможни събития. Общо 15 са организациите и сдруженията, които са поискали финансово подкрепяне от общината.
Финансови средства бяха гласувани от локалния парламент за осъществяване на планове и осъществяване на редица действия, измежду които участия в спортни надпревари, културни, фолклорни, театрални, танцови и песенни фестивали. Частично финансирани ще бъдат и слагането на мюзикъл на асеновградска сцена и издаването на два следващи броя на списание " Нов вечерник ", което се популяризира гратис. Сред деклариралите искане да бъдат финансово подкрепени техни действия и мероприятия са Семеен кодекс " Косара ", ФФ " Карлък ", Туристически хор " Родопски звуци ", съдружие " Ново Арт Общество ", съдружие " Станимашка фотографчийница ", Клуб за танцово изкуство " Везеница ", съдружие " Танцов състав - Станимака ", ВФ " Калина - Малина ", съдружие " Работилница за фантазии ", НЧ " Родолюбие " и НЧ " Св. преп. Паисий Хилендарски " в Асеновград, НЧ " Н. Й. Вапцаров " в село Тополово, НЧ " Христо Ботев " в Избеглии за финансиране на участия на ДТС " Избеглийче ", както и НЧ " Христо Ботев " в Нареченски бани.
" Средствата ще бъдат преведени на организациите след отминаването на рецесията и при положение, че основателите заявят съответни дати авансово. Когато бяха подготвяни докладните никой не очакваше, че ще възникне сходно състояние. Някои от плановете могат да бъдат отсрочени, а други - отказани - по преценка на уредниците ", уточни Манолов.
Освен за просвета и спорт, Общински съвет - Асеновград гласоподава и еднократна обществена помощ за столетницата Йордана Пейчева. Сумата, отделена за нея, е в размер на 300 лв.. Жената ще отпразнува своя 100-тен рожден ден на 11.04.20 година С 2 000 лв. бе подкрепена Лизавета Иванова, страдаща от " Множествена склероза ". Подпомогнат с 300 лв. за закупуване на медикаменти бе и Яшар Абдърман. Иван Ангелов ще получи еднократна обществена помощ в размер на 300 лв.. Със средствата той ще си заплати част от лекуването на тежки контузии, настъпили в резултат на рухване и пострадване на тазобедрената и колянна стави. Асеновградчанинът Иван Гълбулев ще бъде подкрепят с 100 лв.. Той има потребност от парите, с цел да се лекува и за закупуване на диетична храна. Мъжът е диагностициран с лявокамерна сърдечна непълнота, исхемична кардиомиопатия, продължителен пилеонефрит, нефросклероза, анемия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР