Повече от 21 000 са преминалите през отделението по Медицинска

Повече от 21 000 са преминалите през отделението по Медицинска ...

Централ Хоспитал с индивидуален подход към всички....


Повече от 21 000 са преминалите през отделението по Медицинска онкология в болница „Централ Хоспитал“ в Пловдив през последната година. От тях близо 7000 са били хоспитализираните, а над 14 000 са прегледани от медиците. Най-много са пациентите, потърсили помощ заради онкологични заболявания на храносмилателната система, като най-засегнати са болните с рак на дебелото черво. Те са от двата пола, по същия начин е и при случаите на белия дроб, но там 2/3 от заболелите са мъже. Злокачествените заболявания на млечната жлеза са близо 19 процента от всички лекувани, които са само женски пол. Според ръководството на болницата големият поток от пациенти с проблеми на храносмилателната система предпочитат „Централ Хоспитал“ заради лечение с таргетни медикаменти и последно поколение химиотерапевтици, които се прилагат тук.

Усилията на специалистите са насочени към удължаване на преживяемостта на пациентите и подобряване на качеството им на живот. Затова подходът към всеки болен е строго индивидуален, съобразен с националните и световни терапевтични стандарти.

В комплексното лечение се включват невролози, кардиолози, ендокринолози, акушер-гинеколози, хирурзи, физиотерапевти и рехабилитатори от верига болници „Медлайн -Централ Хоспитал“, а при необходимост болните се хоспитализират. Ежедневно екипът обсъжда състоянието на всеки болен, развитието на болестта и терапевтичната схема. Задължителен момент след приключване на активното лечение е проследяването на заболяването - диспансерни прегледи. Тяхната цел е наблюдение на болния, за да бъдат открити своевременно рецидиви на заболяването и незабавно да се вземат мерки за тяхното лечение. Вторичната профилактика е от огромно значение за спиране на прогресията на болестта.

За да е в помощ на хората, „МБАЛ Централ Хоспитал“ активно участва в национални профилактични програми, а също така редовно инициира кампании за безплатни прегледи.

Източник: marica.bg