Повече от 21 000 са преминалите през отделението по Медицинска

...
Повече от 21 000 са преминалите през отделението по Медицинска
Коментари Харесай

Централ Хоспитал с индивидуален подход към всички...

Повече от 21 000 са миналите през отделението по Медицинска онкология в болница „ Централ Хоспитал “ в Пловдив през последната година. От тях близо 7000 са били приетите в болница, а над 14 000 са прегледани от медиците. Най-много са пациентите, потърсили помощ поради онкологични болести на храносмилателната система, като най-засегнати са болните с рак на дебелото черво. Те са от двата пола, по същия метод е и при случаите на белия дроб, само че там 2/3 от заболелите са мъже. Злокачествените болести на млечната жлеза са близо 19 % от всички лекувани, които са единствено женски пол. Според управлението на болничното заведение огромният поток от пациенти с проблеми на храносмилателната система избират „ Централ Хоспитал “ поради лекуване с таргетни лекарства и последно потомство химиотерапевтици, които се ползват тук.

Усилията на експертите са ориентирани към удължение на преживяемостта на пациентите и възстановяване на качеството им на живот. Затова методът към всеки болен е строго самостоятелен, съгласуван с националните и международни лечебни стандарти.

В комплексното лекуване се включват невролози, кардиолози, ендокринолози, акушер-гинеколози, хирурзи, физиотерапевти и рехабилитатори от верига лечебни заведения „ Медлайн -Централ Хоспитал “, а при нужда болните се хоспитализират. Ежедневно екипът разисква положението на всеки болен, развиването на заболяването и лечебната скица. Задължителен миг след привършване на дейното лекуване е следенето на болестта - диспансерни прегледи. Тяхната цел е наблюдаване на болния, с цел да бъдат открити навреме рецидиви на болестта и неотложно да се вземат ограничения за тяхното лекуване. Вторичната профилактика е от голямо значение за прекъсване на прогресията на заболяването.

За да е в помощ на хората, „ МБАЛ Централ Хоспитал “ интензивно взе участие в национални профилактични стратегии, а също по този начин постоянно инициира акции за безвъзмездни прегледи.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР