Повече от 2000 души дойдоха на стадион Черноморец в Бургас,

...
Повече от 2000 души дойдоха на стадион Черноморец в Бургас,
Коментари Харесай

Повече от 2000 души почетоха юбилея на Черноморец

Повече от 2000 души пристигнаха на стадион Черноморец в Бургас, с цел да станат съпричастни на празника и юбилейния мач във връзка 100 години ФК Черноморец (Бургас). Публиката имаше шанса да се наслаждения на огромни майстори на футболната игра, само че преди този момент бяха наградени заслужили ветерани на синия бургаски клуб. От името на БФС вицепрезидентът Йордан Лечков и заместник-изпълнителният шеф Антон Попов връчиха почетен плакет на клуба за принос в развиването на българския футбол, а също подобен и на кмета на града Димитър Николов. Уважени бяха спонсорите и настоящите ръководители на клуба. Наградени бяха най-успешният треньор, излязъл от редиците на Черноморец Димитър Димитров, както и настоящият подобен Радостин Кишишев.

Посмъртно награди получиха и роднините на умрелите митове Иван Притъргов и Владо Стоянов. Президентът на клуба Костадин Марков очерта непосредствените задания пред отбора- преди всичко завръщане във Втора лига, модернизиране и създаване въз основата, а също по този начин и превръщането на детско-юношеската школа в работеща по европейски футболна академия.

След час награди и демонстрации от децата от школата на клуба, стартира и самата среща. Тя опълчи Звездите на България, огромна част от които бяха от четвъртите в света през 1994-а година, и легендите на Черноморец (Бургас). Самата среща мина с доста страсти и обрати и приключи при тъждество 3:3. Легендите на Черноморец 1919 бяха водени от Димитър Димитров-Херо, а на пейката седна още и Иван Вутов, един от обичаните бургаски треньори. За Черноморец точни бяха Петър Жабов, Емил Ангелов-Бабангида и Николай Калушев. За Звездите на България точни бяха Георги Иванов-Гонзо, Даниел Боримиров и Дончо Донев, който носеше и капитанската лента. След срещата церемонията по награждаването продължава в ресторанта на хотел Парк, намиращ се в Морската градина.
Снимка: Burgasinfo.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР