Повече от 200 спортисти, треньори, ръководители на клубове и фенове

...
Повече от 200 спортисти, треньори, ръководители на клубове и фенове
Коментари Харесай

Методи Чимев получи силна и категорична подкрепа за трети мандат от спортисти и клубове в Дупница

Повече от 200 спортисти, треньори, ръководители на клубове и почитатели пристигнаха на срещата, проведена от Политическа партия ГЕРБ - Дупница по отношение на развиването на спорта в града. Събитието се организира в построената през 2015 година Спортна зала, която е една от най-модерните лицензирани в България и приема интернационалните надпревари по разнообразни типове спорт.

Да поддържа инж. Методи Чимев за нов, трети мандат като кмет на община Дупница в залата пристигна един от най-хубавите състезатели по битка в света – Даниел Александров, който е родом от града. "За човек като инж. Чимев мога да приказвам единствено със суперлативи. Това е кметът, който прави извънредно доста за спорта в родния ми град и надали е имало и ще има различен подобен, по този начин отворен към спорта. Аз и моите близки виждаме какво му е отношението и към спорта, и към развиването на Дупница, и подобен човек заслужава поддръжката на всички ни. Когато чуе за спорт, изключително за подрастващи, незабавно откликва и с цената на всичко оказва помощ. Водили сме към този момент диалози с него за концепцията да се върна и да се състезавам от името на Дупница, и с неспокойствие чакам този миг ", разяснява Александров.

Специално за срещата, с цел да изкаже своята поддръжка, в залата бе и някогашният народен селекционер на България по волейбол Найден Найденов. По време на събитието бяха показани претендентите за общински съветници от листата, а формален посетител бе Красимир Велчев – зам.-председател на ПГ на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия на партията. Народният представител Радослава Чеканска също почете срещата.

Към присъстващите в залата Красимир Велчев се обърна с думите: „ Ние имаме вяра във вашия триумф. А триумфът ще бъде и с нас, когато вие ни подкрепяте. Нашият слоган е: „ Работа, работа, работа “. Това важи и за нас – хората, които се занимаваме с политика, само че и за вас, тъй като превъзходно знаете какъв брой доста работа се желае, с цел да станеш първенец. “ Красимир Велчев акцентира, че е очевидно какъв брой доста е направено през последните години за спорта в Дупница. Той се обърна към листата с общински съветници на ГЕРБ и към кмета инж. Методи Чимев с думите: „ Свършили сте ужасно доста работа, само че ви поисквам през идващия мандат да извършите два пъти повече. Не се колебая, че това ще се случи. “

Кандидатът за кмет Методи Чимев от своя страна съобщи: "Не е загадка, че съм извънредно огромен почитател на спорта и тази тематика постоянно е била измежду водещите ми цели. Имаме ужасно надарени деца, чудесно готови треньори. Имаме триумфи както на национално равнище, по този начин и на интернационално. Вие сте хората, които разнасяте славата на България и Дупница, и аз ви благодаря. Бъдете единствено живи и здрави, продължавайте да упражнявате старателно, а аз и екипът ми ще продължим да оказваме помощ постоянно. “

Срещата продължи с въпроси и хрумвания за подкрепяне на спортните клубове в Дупница и селата. Повдигната бе тематиката за развиване на плувните спортове с възобновяване на басейна в СУ "Климент Охридски ". "Имаше претенденти, стартирахме процедура. Идеята бе да се употребява от учениците и жителите с минимална такса от 50 ст., само че се отхвърлиха от желанието си. Това е проблем, по който работим и ще продължим да търсим финансиране, с цел да го решим ", отговори инж. Чимев.

Сред отправените оферти имаше и такова за промяна на Наредбата за систематизиране на средствата за подкрепяне на спортните клубове и обезпечаване на столово хранене за изявени деца от клубовете и от спортната паралелка в СУ "Св. Климент Охридски ". "Ще бъдат разграничени самостоятелните от груповите спортове, с цел да може всеки да получи това, което му се поставя и да не бъде ощетяван. Но аз ще държа и на нещо друго. Всеки един клуб, който получава финансиране, наложително, най-малко един път годишно, да провежда всеобщ шампионат за деца и юноши, с цел да се възпламеняват от ден на ден малчугани, а и да имат изяви. Все отново спортът е и здраве, а ние сме длъжни да обръщаме внимание. Що се отнася до концепцията за столово хранене за тези деца – мисля, че това предложение даже не би трябвало да стои като тематика за спор, а да се осъществя незабавно ", сподели още той.

Интерес провокира въпросът за създаване на паркинг за потребностите на Спортната зала, изключително при осъществяване на шампионати и мероприятия. "Ангажирам се след изборите да приказвам по тази тематика с министъра на спорта, а в случай че би трябвало и с министъра на районното развиване, несъмнено, с присъединяване на инж. Чимев за решаването на този проблем. Той не е единствено тук, а в цялата страна ", отговори Красимир Велчев.

"Ние имаме план за покриване коритото на реката, с потенциал за над 120 коли, само че Община Дупница няма запас и ще бъде доста хубаво да се обезпечи финансирането за това ", добави инж. Чимев. Този план, дружно с направения абстрактен за хотелска и възстановителна база към залата, ще бъдат обект на следващи диалози за реализация.

Лидерът на ГЕРБ – Дупница Ивайло Константинов се обърна към присъстващите в залата с думите: „ Много се веселя, че всички вие оценявате това, което инж. Методи Чимев и неговият екип направиха за спорта в Дупница през последните осем години. И не е инцидентно, че още преди няколко месеца таман вие, представителите на спортните клубове, първи заявихте поддръжката си за него. Тук виждам и доста ветерани. Те ще ви кажат, че това, което беше направено за спорта през двата мандата на инж. Чимев, не се беше случвало за 50 години преди този момент. Убеден съм, че през идващите четири години вие още веднъж няма да бъдете разочаровани от кмета на Дупница инж. Методи Чимев, тъй като той е потвърдил, че, когато става въпрос за спорт, взема решенията си дружно с всички вас. “

Един от най-успешните треньори в България по тенис на маса и президент на "Марек Дигеста " (Дупница), Любомир Ганчев връчи плакет в символ на благодарност от името на спортните клубове за оказаната помощ от инж. Методи Чимев. "Какво е направено и се прави за спорта, то се вижда. Самият факт, че тук сме всички клубове, приказва единствено по себе си. Няма клуб, който да не е потърсил подпомагане през тези 8 години и да не е получил нужното. Излишно е да го разясняваме това. Така че, оттук нататък би трябвало да продължим още повече да работим за развиването на спорта, и най-много измежду подрастващите, а поддръжка за това от инж. Чимев е обезпечена, несъмнено ", разяснява Ганчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР