Повече от 200 специалисти по здравни грижи - медицински сестри,

...
Повече от 200 специалисти по здравни грижи - медицински сестри,
Коментари Харесай

Над 200 медицински специалисти и студенти протестираха за дойстойно заплащане

Повече от 200 експерти по здравни грижи - медицински сестри, акушерки, лаборанти, рехабилитатори, фелдшери, работещите в учебното и детско опазване на здравето, както и студенти от специалностите "Медицинска сестра " и "Акушерка " в Русенския университет излязоха на митинг в Парка на младежта в Русе.

"Протестираме за почтено възнаграждение. Получаваме малко над минималната заплата. Искаме нашите стартови заплати да бъдат най-малко два пъти повече от минималната заплата в страната ", сподели Галя Добрикова - старша акушерка.

Тя изясни, че специалността не е примамлива за младите фрагменти. В лечебните заведения има отделения, в които липсвали по три-четири медицински сестри.

Налагало се една медицински експерт да дава отговор за 20 пациенти, като по този начин мъчно се поставят качествени медицински грижи.

Татяна Атанасова - ръководител на Регионалната гилдия в Русе към Българската асоциация на експертите по здравни грижи, изясни, че се постанова медицинските експерти да работят на няколко места, с цел да си обезпечат естествен живот. Това обаче води до безсилие и до болести.

Първокурсничка от компетентност "Медицинска сестра " в Русенския университет сподели, че харесва специалността си, само че тя и нейните сътрудници желаят заплащането да се усили, с цел да останат в България.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР