Повече от 200 европейски правозащитни организации излязоха на протест срещу

...
Повече от 200 европейски правозащитни организации излязоха на протест срещу
Коментари Харесай

200 европейски правозащитни организации излязоха на протест в Унгария


Повече от 200 европейски правозащитни организации излязоха на митинг против новите закони, препоръчани от унгарския парламент, които целят да лимитират работата на НПО-тата, оказващи помощ на бежанците в страната.

„ Изразяваме солидарността си към гражданското общество и всички бранители на правата на индивида в Унгария – към смелите хора, които се борят за едно по-честно общество “, гласи част от отвореното писмо, подписано от организациите и оповестено от немския клон на „ Амнести интърнешънъл “.

ДПА напомня, че във вторник следва разискването на законодателните промени, които ще наложат нови ограничавания върху неправителствените организации в страната. Очаква се огромна част от тях да бъдат даже дефинитивно неразрешени.

Според законопроектите, оповестени предходната седмица на уеб страницата на Народното събрание, тези организации ще бъдат задължени да заплащат 25% налог върху цялото си задгранично финансиране, а на служащите им ще бъде неразрешен достъпа до бежанските центрове наоколо до границите на страната.

Засегнатите НПО-та ще би трябвало също по този начин да се записват в Министерството на вътрешните работи, което от своя страна ще се снабди с правото да им постанова санкции или да им откаже правото да работят законно в Унгария.

За да бъдат утвърдени измененията, обаче, държавното управление на десния министър председател Виктор Орбан се нуждае от болшинство от две трети, което понастоящем няма в Народното събрание. /ДПА
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР