Повече от 200 деца от Кюстендил ще получат подаръци за

...
Повече от 200 деца от Кюстендил ще получат подаръци за
Коментари Харесай

200 деца в неравностойно положение ще получат подаръци за Коледа

Повече от 200 деца от Кюстендил ще получат дарове за Коледа от Българската православна черква. Дарителска акция на Светия Синод събра голямо количество коледни дарове, за децата в неравностойно състояние, в цяла България.
68 деца в неравностойно състояние, от обществено слаби фамилии и деца със специфични потребности от град Кюстендил ще получат дарове за Рождество. Отделно общината ще зарадва над 180 деца от яслените групи към всяка една от детските градини в града, с коледни дарове. По този мотив, кмета на община Кюстендил - господин Петър Паунов се обърна с признателност към българската православна черква и Светия Синод, за голямото подаяние, което са създали, за децата от община Кюстендил. Ето какво още сподели той:
" Кюстендил е значима част от дарителската акция на Светия Синод. До мен с персоналното благословение на Светейшия Български Патриарх и Софийски митрополит Неофит, с дейното подпомагане на Белоградчишкия свещеник Поликарп, стотици дарове към този момент са тук за кюстендилските деца. Благодарим на Светата ни православна черква, че още веднъж е до нас и ни милва в тези предпразнични дни.
Както през днешния ден означаваме деня на Свети Игнатий Богоносец, се апелирам всички да бъдем същински богоносци, с цел да може Христос със своята обич да ни придвижи до необятните си жилища и фактически да бъдем същински щастливи, сплотени, доста всеотдайни в името на фамилията и на Майка България! Светли празници ", приключи Петър Паунов.

Днес православната черква уважава свети Игнатий Богоносец - един от учениците на Йоан Богослов. Игнажден е един от огромните зимни празници, който предхожда Коледа. Разпространен е в цялата етническа територия на България. Най-характерен за празника е обичаят " полазване ". От това кой ще влезе пръв в къщата на Игнажден се гадае каква ще бъде идната година. Ако сполезът е добър, то и в къщата през цялата година ще има шанс и триумф във всичко. Ако той не е късметлия, през годината няма да има благоденствие за дома и основно в стопанството.
Водени от тази българска традиция, през днешния ден и група от детска градина “Слънце„ в град Кюстендил, посети кмета - Петър Паунов. Те бяха облечени в национални носии и “полазиха “ община Кюстендил, с вярата да донесат доста здраве и триумфи през идната 2019 година, съобщи сътрудник от града за Actualno.com.
Сподели с твоите другари
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР