Повече от 200 000 души са отговорили на призива във

...
Повече от 200 000 души са отговорили на призива във
Коментари Харесай

Франция: Над 200 000 души искат да са фермери

Повече от 200 000 души са дали отговор на апела във Франция безработни служащи да оказват помощ на земеделските производители и животновъдите за нужната работна ръка с наближаването на лятото, съобщи министърът на земеделието Дидие Гийом, цитиан от БГНЕС.
" Днес имаме повече от 200 000 претенденти и имаме 5000 уредници на набирането за работа ", сподели Гийом пред телевизия France 2.
„ Няма да накараме тези хора да пресичат страната, те ще работят покрай домовете си, покрай фермерите, само че също и в хранително-вкусовата индустрия, превоза и логистиката “, сподели той.
„ Много е значимо тези артикули да стигнат до мястото, където могат да бъдат продадени. “
Гийом насочи апела си предишния месец за " велика селскостопанска войска " на фона на блокирането поради ковид, заради което десетки хиляди бяха съкратени от работните им места, а затварянето на границите лиши стопаните от нормалния им контингент от сезонни мигранти.
Необходимостта от служащи в бранша е незабавна за прибиране на реколтата от аспержи, ягоди, домати и други артикули от ранния сезон, а и в отглеждането на животни стартира сериозната работа.
Подобна самодейност има и във Англия за пръв път от Втората международна война: " Нахранете нацията ": Няма кой да прибере реколтата в страната
В България от партия " Обединени земеделци " приканиха за незабавни ограничения в бранша и предложиха такива, с цел да се избегне парализа в земеделието.
 
Нареждането за оставане вкъщи в цялата страна също значи възходящи ресурси от нетрайни артикули за доста производители, защото заведенията за хранене, учебните кафенета и други огромни клиенти остават затворени.
Гийом съобщи, че е незабавно да се поддържа безпроблемно действие на каналите за разпространяване на храна във Франция, предупреждавайки, че при положение на щета " няма да има задоволително с какво да се хранят нашите жители ".
Той също прикани хората да се хранят с локални артикули: " Ако не можете да стигнете до провинцията, провинцията ще пристигна при вас - купете пресни артикули, плодове и зеленчуци ", сподели той. " Купете риба, купете морски блага! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР