Повече от 20 служители на "Съдебна охрана" и "Изпълнение на

...
Повече от 20 служители на "Съдебна охрана" и "Изпълнение на
Коментари Харесай

Служители на съдебна охрана протестираха във Видин

Повече от 20 чиновници на "Съдебна защита " и "Изпълнение на наказванията " излязоха през днешния ден на митинг пред правосъдната палата във Видин. Исканията на протестиращите са 20 процентно нарастване на заплатите и равнене на всички обществени заплащания наедно с тези на чиновниците на Министерство на вътрешните работи.
Стачните дейности не престават, макар че през днешния ден честваме професионалния празник и 15 години от основаването на Главна дирекция "Охрана ", сподели Илиян Димитров, контрольор в Областно звено "Охрана " във Видин и ръководител на видинския профсъюз.
Разликата в заплащането на чиновници в бранша и на тези в Министерство на вътрешните работи е към 200 лв., а работим с един и същи престъпен контингент, сподели Даниел Каменов, ръководител на синдикално сдружение при арест Видин. Той заяви, че на 10 март ще има протест - шествие в София, в което дружно с сътрудниците от профсъюз "Съдебна защита " ще вземат участие в митингите. Общо 26 индивида работят в звено "Съдебна защита " във Видин, като половината от тях ще се включат в митингите в столицата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР