Повече от 20 отменени постановки през 2023 г., над 120

...
Повече от 20 отменени постановки през 2023 г., над 120
Коментари Харесай

Парижката опера предлага нощувка за двама

Повече от 20 анулирани постановки през 2023 година, над 120 спрени, опера, която краткотрайно затваря порти: инфлацията и разноските за сила потопиха оперната сцена във Франция в зона на турбуленция, съобщи Франс прес. 

В средата на януари операта в Рен в Източна Франция анулира едно зрелище в хода на сезона, като се базира на непредвидено нарастване на разноските. 

Последва изненадващото известие от операта в Руан за затваряне за пет седмици заради бюджетни аргументи. Държавата отпусна незабавно близо 200 000 евро.

Промените в стратегиите обаче следват една след друга и съгласно профсъюза " Форс мюзикал "   тази година са анулирани 26 оперни и симфонични постановки и са спрени 126 представления. Около 76 % от членовете му - към 50 опери и оркестри, се борят да балансират настоящия си бюджет. 

Ситуацията е невиждана и притеснителна, споделят представителите на сектора, акцентирайки натрупването на фактори като интервала след пандемията, инфлацията, разноските за сила, повишението на заплатите и таксите.

Дори най-субсидираният оперен спектакъл във Франция, Парижката опера, се бори да изплати задълженията си, макар забележителната държавна помощ. През последните седмици влиятелната институция се зае с редица нови действия, с цел да диверсифицира приходите си: търгове, круизи със звездни танцьори и даже съглашение с Airbnb (Еърбиенби), което предлага на двойка нощувка в " Пале Гарние ".

" Във Франция имаме шанс, че локалните управляващи и страната финансират културата. Те обаче в този момент ни споделят, че би трябвало да се борят, с цел да запазят бюджета си за просвета, тъй като отсреща е бюджетът за опазване на здравето и така нататък Операта е мрежата, в която работят най-вече непрекъснати актьори в региона на театралните изкуства ", споделят от " Форс мюзикал ". 

Оперите постоянно имат непрекъснати оркестри, хорове и/или балетни трупи, което значи доста по-големи разноски за заплати и оперативни разноски от тези на театрите, означават още от профсъюза, като не крият безпокойството си какво ще се случи през идващите години. 

for the very first time, guests can spend the night in the palais garnier, the parisian opera house that inspired ’s record-breaking musical,

request to book the best seat in the house on march 1st at 6PM CET:
— Airbnb (@Airbnb)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР