Повече от 20 години на Димитровден видинчани отбелязват своя патронен

...
Повече от 20 години на Димитровден видинчани отбелязват своя патронен
Коментари Харесай

Видин празнува Димитровден

Повече от 20 години на Димитровден видинчани означават своя патронен празник на града.
“На този ден се усещаме свързани в едно огромно семейство, изпълнени с горделивост, че сме поданици на този величествен град с хилядолетна история, вперил взор в широтата на пълноводния Дунав”, сподели в приветствието си кмета на града Огнян Ценков и добави, че хората, родени и живели във Видин, са оставили ярка диря със своята мъдрост, свободолюбие, неотстъпчив дух и блян към нови знания.
В словото си кмета пожела на съгражданите си да имат самочувствието, че живеят в един от прелестните кътове на България. “Бъдете здрави и домовете ви да са изпълнени с обич и мир! Нека Свети Димитър ни подари със своята протекция и берекет “, сподели в умозаключение Огнян Ценков. Ето какви са празничните прояви във Видин през днешния ден: те започнаха с тържествена света литургия, отслужена в храм “ Св. вмчк Д.Солунски “. След освещаване на бойните флагове, церемонията продължи с литийно шествие от катедралния храм до повърхност. Бдинци. На централния градски площад концерт изнесе духовият оркестър – Видин. В този час стартира тържествена сесия на Общинския съвет, на която ще бъдат оповестени почетни жители.
Тържествата за празника на град Видин не престават довечера с концерт на група “ Мистик “, който ще се организира в зала Симфониета, а по-късно на площада ще стартира тържествена заря инспекция с присъединяване на военно формирование от Враца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР