Повече от 20 държави могат да бъдат включени в черния

...
Повече от 20 държави могат да бъдат включени в черния
Коментари Харесай

20 държави в „черния” списък на ЕС с офшорките

Повече от 20 страни могат да бъдат включени в ”черния ” лист на Европейски Съюз с данъчните убежища, написа вестник ”Файненшъл таймс ”. Със листата евросъюзът ще се опита да се оправи с агресивното укриване на налози. В черновата на листата, направен от Група " Кодекс за държание " (Данъчно облагане на предприятия), в която влизат данъчни специалисти от страните членки на Европейски Съюз, са включени 25 страни.

Но минимум 4 страни и територии - Панама, Самоа, Гуам и Маршаловите острови, най-вероятно ще бъдат извадени от листата, защото те в последния миг са дали обещание да проведат промени.

Засегнатите от огромните урагани в Атлантическия океан страни са получили пролонгация. Те ще би трябвало да отговорят на настояванията на Европейски Съюз до февруари 2018 година

Брюксел обаче желае да предотврати националните политически ползи да окажат въздействие върху финансовите министри на страните членки на Европейски Съюз, когато завършват листата през днешния ден.

Страните членки към момента би трябвало да решат по кое време описът би трябвало да бъде обновяван, по какъв начин ще проследят дали има прогрес в прокарването на обещаните промени и какви наказания да се постановат на засегнатите страни.

И други интернационалните организации сътвориха сходни описи в предишното, само че не оказаха никакъв резултат. Организацията за икономическо съдействие и развиване разгласява лист през юни 2016 година, в който влиза единствено една страна - Тринидад и Тобаго.

Британската неправителствена организация " Оксфам " (Oxfam) счита, че в сходен лист би трябвало да влизат 35 страни, в това число страните членки на Европейски Съюз Люксембург, Ирландия, Холандия и Малта.

Разкритите през предишния месец Paradise Papers принудиха страните членки на Европейски Съюз да ускорят прокарването на проекта за правене на " черен " лист с офшорките.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР