Повече от 20 000 души са евакуирани от търговски центрове,

...
Повече от 20 000 души са евакуирани от търговски центрове,
Коментари Харесай

Повече от 20 000 души са били евакуирани в Москва заради бомбени заплахи

Повече от 20 000 души са евакуирани от търговски центрове, гари и университети в Москва, след „почти едновременни“ предизвестия за експлозиви. В момента на евакуация са подложени 20 обекта. Източник е декларирал пред ТАСС, че наподобява става дума за телефонен тероризъм, само че все пак ще би трябвало да се ревизира достоверността на известията. Обажданията са почнали едновременно и са траяли и след започване на евакуациите.

Специални екипи и кучета разузнавачи изследват постройките. Сред засегнатите обекти са три от най-големите гари в съветската столица, над 10 търговски центъра и най-малко три университета, измежду които Първият московски държавен медицински университет и Московският държавен институт.

Епидемия на подправени сигнали за бомби обхвана Русия от предходната седмица. РИА оповестява, че повече от 45 000 души са били евакуирани от публични места в 22 съветски града през вчерашния ден и прибавя, че множеството от позвъняванията наподобява идват от Украйна. Фалшивите сигнали за тероризъм са наказуеми с до пет години затвор съгласно съветския закон.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР