Повече от 2 милиона турци се събраха в подкрепа на

...
Повече от 2 милиона турци се събраха в подкрепа на
Коментари Харесай

Над 2 милиона турци подкрепиха опонента на Ердоган на митинг

Повече от 2 милиона турци се събраха в поддръжка на главния конкурент на Реджеп Ердоган - Мухаррем Индже на предизборния протест в Измир в навечерието на президентския избор.

Според анализатори Индже може да се изправи на втори тур на 8 юли против властващия 16 години Ердоган.

„ След толкоз години, не можете да назовете и един човек, с който той да е другар. Ердоган е към този момент изтощен, изолиран и нахален мъж, който не изпитва почитание към народа си”, сподели Индже пред последователите си.

"Турция желае да диша, желае мир, желае успокоение ", сподели той в изявление за Агенция Франс Прес. "Не отпаднал човек, не човек, който крещи и се гневи. Някой по-млад със свежа кръв ", съобщи 54-годишният политик, с 10 години по-млад от Ердоган.

Кандидат на главната опозиционна групировка, Народнорепубликанска партия, Индже се наложи като най-върлия критик на Ердоган, който цари на турската политическа сцена от 2003 година

От своя страна, Индже се ангажира, в случай че бъде определен, да ръководи, без да изключва никого. "Забулена или не жена, ляв или десен, турчин или кюрд, алевит или сунит ", сподели той.

Междувременно турската полиция е задържала 14 хипотетични членове на "Ислямска страна ", които подготвяли нахлуване в Анкара преди идните в неделя президентски и парламентарни избори.

Изборите в Турция: Може ли Ердоган да бъде надвит

Изненадващо: Ердоган привиква избори

Скрита камера снима Ердоган да инструктира за "плътното бранене " на гласоподавателите

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР