Повече от 2 години варненска лекарка ходи по мъките, за

...
Повече от 2 години варненска лекарка ходи по мъките, за
Коментари Харесай

Млада майка и уважавана лекарка от Варна живее в безкраен кошмар заради съпруг - арабин!

Повече от 2 години варненска лекарка върви по тъгите, с цел да си върне децата от разбъркан брак с йордански жител, само че няма никакво удобно развиване по проблема. Жената е известната варненска лекарка, доктор Недка Кънева, останала без двете си деца Амира и Алиа, отнети от брачна половинка й доктор Камал Набих Абделбаки, написа " Монитор ".

Първата информация по случая пристигна от необятно огласеното писмо на сестрата на Недка, Ива Канева, която прикани при започване на предходната година във Facebook: „ Подкрепете Недка в битката й да си върне дъщерите и да отвори вратите за доста дами, които са в същата обстановка. Подпишете тази петиция и помогнете й да се събере още веднъж с дъщерите си! “

Публикувано беше и писмото на майката, в което разказваше историята си. „ Казвам се Недка и аз съм доктор от България. Оженихме се в България със брачна половинка ми Камал, защото и двамата сме български жители. Нашите деца Алиа и Амира бяха родени във Варна и ние всички живеехме дружно в България като щастливо семейство. През февруари 2016 година фамилията на брачна половинка ми ни предложения в Йордания на посетители, с цел да присъстваме на сватбата на негова братовчедка, бащата на която е от Палестина, само че живее в Йордания. Трябваше да останем 10 дни. Щом пристигнахме, разбрах, че такава женитба няма. Вместо това моите дъщери бяха отнети от мен принудително и брачният партньор ми анулира брака ни без моето единодушие. Бях заключена без документи и телефони, до момента в който в последна сметка съумях да се върна без децата си в България. Скоро по-късно през май 2016 година отидох в Йордания, с цел да се боря за децата си с цялостно ценене на локалните закони и институции.



През последните 9 месеца желаех правата на децата си и правата ми да бъдат уважавани. Поддържам документално решение на Шарийски съд, който на 11 август 2016 година разпореди децата ми да бъдат сложени в директно задържане. Въпреки това не ми е разрешено да ги виждам или да ги взема с мен. Властите не оферират никаква помощ при осъществяването на решението. Семейството на брачна половинка ми е премахнало присъдите на Шарийски съд два пъти към този момент благодарение на клюка, без да е подкрепена от някакви доказателства. За страдание съдът продължава да толерира това безвластие и аз съм безсилна, макар че българското и шарийското законодателство са на моя страна. Поради тези аргументи приканвам Негово Величество крал Абдула и ибн Ал Хюсеин, йорданските управляващи и съда на шериата в Йордания да приложат решението и да ми разрешат да взема дъщерите си.

В сегашната ера никое дете не би трябвало да бъде принуждавано да живее отделено от майка си, жива, здравословна и богата, и да бъдат лишени от обич и грижа. Обръщам се към вас, с цел да поддържа молбата ми за подпомагане за осъществяване на нелегално отстранената присъда, която изисква неотложно задържане на децата ми Алиа и Амира. Тя е изпратена до Роял Хашемитски съд и българското посолство, с цел да могат да работят и да оказват помощ децата ми да се съберат още веднъж с мен, тяхната майка “, е написала доктор Канева. Подписката е подкрепена от повече от 2000 души, само че две години по-късно майката и децата са все по този начин разграничени.

Палестинецът казвал, че е сътрудник на Европол

Нищо не предвещава драмата на младите лекари доктор Недка Канева и доктор Камал Абделбаки, които се женят на 9 ноември 2012 година Тя е почитан експерт по вътрешни заболявания, а той специализира неврология в МБАЛ „ Света Марина “ във Варна. Живеят в 3-етажна къща във варненското село Яребична, където на 3 февруари 2013 година се раждат дъщерите им, близначките Амира и Алия. Съпругът Камал Абделбаки е роден и израсъл в България, защото майка му Даниела е българка. Баща му Мохамед Абделбаки е палестинец с йордански паспорт, гинеколог, който също е приключил медицина в България. През последните години фамилията им живее в столицата на Йордания Аман. След като се раждат близначките, родителите на зетя гостуват на два пъти в Яребична. Трети път идват през декември 2015 година, когато връзките на Недка с Камал са обтегнати. Според брачната половинка мъжът й почнал да се държи необичайно, като оправдал честите си отсъствия от вкъщи с това, че е сътрудник на Европол и би трябвало да пътува по задачи. Когато пристигнали родителите му, татко му успокоил снаха си, че Камал е раздразнителен поради специализацията си.

Следва поканата за женитба на родственици в Йордания, където майката твърди, че децата са били отнети. Младата жена е заключена в жилището, а свекърът и брачният партньор й водят близначките.

Недка изпада в цялостен потрес, когато Камал се връща в жилището и споделя, че съгласно йорданските закони тя не му е към този момент брачна половинка и той няма да й даде йорданско поданство, а Алия и Амира остават с него. Семейство Абделбаки взима паспортите на децата и майката. Отчаяната Недка съумява да се свърже по интернет със свои другари във Варна, които незабавно сигнализират българското посолство в Йордания. Разбирайки това, брачният партньор й лишава телефона и я държи заключена с дни. В същото време съумява да издаде йордански паспорти на децата.

Отчаяна доктор Канева незабавно подава тъжби в Районната прокуратура във Варна, Министерство на външните работи и Държавната организация за протекция на детето незабавно откакто се прибрала в България. Следват писма до президента Росен Плевнелиев, до доктор Хасан Бармауи - почетен консул на Хашемитско кралство Йордания в София, и омбудсмана Мая Манолова.

Трагедията на излъганата брачна половинка придобива и необятен публичен отзив, като мнозина я съпоставят с известния филм „ Не без щерка ми “. Докато брачният партньор е още в България, майката на двете близначки търси помощ в Family Protection Department. Оказва се, че брачният партньор освен е обсебил децата им с машинация, само че мами някогашната си брачна половинка, като оставя необслужени заеми от наши банки, които тя би трябвало да заплаща.

Съпругът не поема рецензиите по негов адрес и след следващата обява по проблема, написа във Facebook: „ Не знам по какъв начин съумя макар болното ти положение да изфабрикуваш толкоз доста неистини и в същото време по този начин правдоподобно звучащи, само че очевидно, както във всеки талант има малко полуда, по този начин е и противоположното... Аз съм български жител, роден в България, наследник на майка българка и татко йорданец, заради което владея и йорданско поданство. Всичко, което съм направил, е за положителното на децата ни “, твърди във Facebook бащата, който е упрекван в отвличането им.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР