Повече от 2/3 от германците подкрепят новите регулации да се

...
Повече от 2/3 от германците подкрепят новите регулации да се
Коментари Харесай

67% от германците ще спазват задължението да носят маски

Повече от 2/3 от германците поддържат новите регулации да се носят маски за закъснение разпространяването на ковид, демонстрира изследване на YouGov, представено от " Дойче веле ".

Покриването на носа и устата в магазините и публичния превоз е наложително в съвсем всички немски провинции. Но не всички поддържат мярката.
 Икономиката на Германия се свива с 12% през второто тримесечие и 6% за цялата година
Икономиката на Германия се свива с 12% през второто тримесечие и 6% за цялата година

Институтът прецизира, че най-голямата европейска стопанска система ще регистрира спад от 1,9 на 100 през първите три месеца

Изследването е открило, че до момента в който 67 на 100 считат да съблюдават разпоредбите, 15% споделят, че са отчасти ангажирани да ги следват. Окол о 4% пък считат да ги бойкотират . 7% означават, че не е допустимо да следват разпоредбите, да вземем за пример, тъй като те не желаят да си купят маска или не могат да си създадат.

В сондажа са взели участие 2045 души сред 24 и 27 април.

Новите регулации влязоха в действие от понеделник, макар че разпоредбите за носенето на маска в 16-те провинции са разнообразни.

По-рано беше обявено, че в Германия близо 6000 души са умряли от ковид.

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 2,8 милиона доказани случая, а умрелите са повече от 198 000. Регистрирани са случаи допълнително от 200 страни и територии. Данните на Университет " Джон Хопкинс " демонстрират над 3,05 млн. случая и над 211 000 умряли в 185 страни, възстановили са се близо 900 000.

Можете да следите случаите на ковид в България на уеб страницата на Военномедицинска академия, на уеб страницата на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет " Джон Хопкинс ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР