Повече от 162 000 души са били принудени да напуснат

...
Повече от 162 000 души са били принудени да напуснат
Коментари Харесай

Над 162 000 души са евакуирани заради вулкана Таал

Повече от 162 000 души са били принудени да изоставен домовете си поради изригналия преди няколко дни на Филипините вулкан Таал, съобщи ДПА.

Остава в действие четвърта степен на заплаха от изригване, сподели на конференция шефът на Филипинския институт по вулканология и сеизмология Ренато Солидум. През последните 24 часа е имало изхвърляне на пара и редки слаби изригвания.

Забелязана е нова пролука по скатовете на вулкана, разширение на пукнатините, породени по пътищата в покрайнината, и промени в бреговата линия на езерото, в средата на което се намира Таал.

Учените предизвестяват, че заплахата от мощно изригване не е отминала. Затова полицията изпрати още патрули в селищата, намиращи се в рисковата зона в радиус от 14 километра към Таал. Целта е всички хора да бъдат евакуирани от този регион, осведоми Българска телеграфна агенция.

Вулканът Таал се намира в провинция Батангас, на 66 километра южно от филипинската столица Манила. Това е вторият по интензивност вулкан на Филипините, който от 1572 година е изригвал 33 пъти, последно през октомври 1977. Признаци за пробуждане на вулкана е имало обаче в интервала 2008 - 2011 година, както и през 2019 г. 

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР