Повече от 160 000 българи вече ползват устройството, което нагрява

...
Повече от 160 000 българи вече ползват устройството, което нагрява
Коментари Харесай

IQOS: 5 факта за продуктите с нагряване на тютюн

Повече от 160 000 българи към този момент употребяват устройството, което нагрява тютюна без да го гори.

Въпросите към него към момента са доста и провокират дейни полемики както в обществените мрежи, по този начин и на маса. Затова през юни компанията – производител Филип Морис България започва самодейност – Дни на отворените порти, в която консуматори от цялата страна задаваха своите въпроси, свързани с известното устройство. Публикуваме най-често задаваните въпроси и техните отговори.

1. Каква е разликата сред IQOS и електронната цигара?

И двата продукта имат една и съща последна цел – понижаване на вредата от пушенето за пушачите и тези към тях. Това е по този начин, тъй като и електронните цигари, и устройствата с нагряване на тютюн IQOS отстраняват горенето и не образуват пушек, отделящ хиляди нездравословни субстанции. И до такава степен свършват приликите. При електронната цигара се употребява никотинова течност, а IQOS нагрява същински тютюн. Засищането и ритуалът при IQOS е доста близо до този при цигарите. Неслучайно една приложимост на IQOS трае към 6 минути - толкоз, колкото е належащо с цел да изпушиш една цигара. При електронните цигари в никакъв случай не се доближава този никотинов пик, а се следи така наречен никотиново плато, по тази причина постоянно ползвателите на електронни цигари ги употребяват безкрайно време.

2. Има ли пластмаса в тютюна към IQOS?

Един от най-често задаваните въпроси е обвързван с така наречен „ пластмаса “ или това, което се съдържа във филтъра на тютюна към IQOS, използван с устройството. Истината е, че биополимерният филтър в IQOS е изработен от биоразградима полимлечна киселина. Тя се извлича от царевично нишесте, тапиока (нишесте или корени) или захарна тръстика. Поради лесното разграждане, този материал се употребява необятно в медицината (стенове, конци, импланти и др.), както и в производството на редица потребителски артикули. Биополимерният филтър при IQOS се употребява за изстудяване на парата и в допълнение понижаване на нездравословните субстанции. При потреблението на стика, този филтър се втвърдява от температурата на парата и трансформира външния си тип, което е естествена физична реакция. Проведените проучвания демонстрират, че този филтър не въздейства на токсичността на аерозола.

3. Защо на някои им кървят венците откакто преминат на IQOS?

Един от резултатите след прекъсване на цигарите и прекосяване към IQOS е възстановяване на кръвообръщението дружно с усъвършенствано слюноотделяне. Това може да докара до краткотрайно прокървяване на венците, изключително в случай че преди този момент не е направено авансово разчистване на зъбния камък. В множеството случаи кървенето се дължи на неизлекувани предходни болести като гингивити или парадонтити, от които пушачите нормално страдат. Пушенето постоянно замаскира тези болести, защото то води до стесняване на кръвоносните съдове в устата. В случай че имате кървене и то не отшумява, най-добре е да се консултирате с вашия ортодонт, с цел да се откри повода, да се направи разчистване и вероятно лекуване на остарели хронични болести.

Повечето консуматори споделят, че единствено 6 месеца откакто са минали на IQOS се радват на усъвършенствано положение на устната празнина, елементарно и безболезнено разчистване на зъбния камък и унищожаване на неприятния цигарен мирис.

4. Има ли доказателства, че IQOS е по-малко нездравословен от елементарните цигари?

Редица самостоятелни проучвания на специалисти и държавни органи удостоверяват данните за неналичието на горене и понижената токсичност на парата от IQOS спрямо цигарения пушек. Сред тях са организацията към здравното министерство във Англия Public Health England, Федералният институт за оценка на риска на Германия (BfR) и Националният институт за публично здраве и околна среда на Холандия (RIVM).

Дори и най-строгият регулатор в света - Федералната организация по храни и медикаменти в Съединени американски щати (FDA), позволи стартирането на устройството IQOS на американския пазар с претекста, че продуктът може да изиграе роля за запазване на публичното здраве.

5. Каква е гаранцията ми при положение на щета на устройството?

В случай на щета, потребителите имат опцията да отидат до най-близкия IQOS магазин и да попитат за подмяна или ремонт на устройството си. Търговската гаранция, която производителят дава е 1 година след покупката на продукта при щета по виновност на купувача. Когато дефектът е заводски – гаранцията е за период от 2 години след покупката.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР