Повече от 150 корпорации, включително Adobe Inc., Coca-Cola, HP Inc.,

...
Повече от 150 корпорации, включително Adobe Inc., Coca-Cola, HP Inc.,
Коментари Харесай

Над 150 корпорации искат гаранции, че мерките срещу COVID-19 са благоприятни за климата

Повече от 150 корпорации, в това число Adobe Inc., Coca-Cola, HP Inc., Unilever и Vodafone, са подписали изказване с искане управляващите по света да подсигуряват, че ограниченията, които подхващат в битката с новия ковид, са „ учредени на смели климатични дейности “.

Брандовете приканват страните да приоритизират прехода към зелена стопанска система и означават, че те също вземат ограничения в тази посока. „ Докато слагаме амбициозни цели за съкращаване на нездравословните излъчвания, оставаме ангажирани с това да осъществим своята роля в постигането на устойчива стопанска система с нулев въглероден отпечатък “, се споделя в формалното мнение.

Всички компании са част от самодейностите на Организация на обединените нации „ Бизнес упоритости за 1.5°C “ и „ Цели, основани на науката “. Сред тях са още Bayer, Burberry, H&M, Henkel, Inditex, Orange, Sanofi, Scania и Telefonica. Седалищата на повече от 2/3 от тях са в Европа.

„ Климатичните промени ще продължат, без значение от Covid. Трябва да използваме тази опция да има тактики, съответстващи на климатичните цели, когато рестартираме и възвръщаме стопанската система “, разяснява за Bloomberg Аника Брески, чиято компания Stora Enso Oyj също се е присъединила в петицията.

Пълния лист на участниците можете да видите тук.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР