Повече от 15 милиона лв. държавна помощ е отпусната за

...
Повече от 15 милиона лв. държавна помощ е отпусната за
Коментари Харесай

Над 15 млн. лв. даде държавата за бедни и болни в Монтана

Повече от 15 милиона лева държавна помощ е отпусната за обществено слаби, инвалиди и деца в район Монтана за първите 10 месеца на годината, заяви шефът на регионалната обществена дирекция Георги Цеков. Най-голяма е сумата за детски надбавки. Парите, които са в размер на 10,3 милиона лева са разпределени сред фамилиите на 16 737 девойки и момчета. 412 майки са глобени и за избран интервал не са получавали детски зареди неизвинени отсъствия на хлапетата им. 798 фамилии на първолаци пък са получили при започване на образователната година по 250 лв. държавна помощ.
Изплатени са добавки на 31 020 инвалиди в размер на 2,8 милиона лева
На 2058 небогати са раздадени помощи на обща стойност 1,7 милиона лева
Анализите на обществените демонстрират, че спрямо 2016 година обществено слабите на помощи са намалели с 2 на 100.
54 са малолетните майки в района. Те получават помощи за развъждане на децата в натура, т.е. младите родителки имат ваучери, с които имат право да купуват тъкмо избрани артикули, нужни за бебетата им.
На 7753 души са отпуснати помощи за отопление. 7435 от тях са избрали да се топлят с твърдо гориво. Останалите получават средства за ток и газ. За целия отоплителен сезон хората вземат по 365 лв., които се отпускат еднократно.
Най-много целеви пари за топло са отпуснати на жители на община Лом – 1909 души са взели към този момент сумите си. В община Монтана те са 1498 индивида, а в Берковица 1244.
Социалните служащи към този момент ревизират дали хората, получили държавни пари за дърва, са ги похарчили по предопределение. Ако бъдат хванати небогати, пръснали сумите за друго и останали без гориво, те ще бъдат лишени от правото на помощ през идната зима.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР