Повече от 15 милиона души във Великобритания вече са получили

...
Повече от 15 милиона души във Великобритания вече са получили
Коментари Харесай

Джонсън: Повече от 15 млн. британци са получили първа доза ваксина

Повече от 15 милиона души във Англия към този момент са получили първата доза ваксина Covid-19. Това удостовери в " Туитър " английският министър-председателят Борис Джонсън и го дефинира като невероятен героизъм. Той ще разреши да бъдат отстранени доста от наложените ограничавания. Джонсън сподели още, че в Англия са предлагани ваксини на всички в четирите предпочитани групи на държавното управление. Приоритетният лист, избран от Съвместния комитет включва девет категории.

Today we have reached a significant milestone in the United Kingdom’s national vaccination programme.

This country has achieved an extraordinary feat - administering a total of 15 million jabs into the arms of some of the most vulnerable people in the country.
— Boris Johnson (@BorisJohnson)
Припомняме, че по-рано в неделя, външният министър на Обединеното кралство предизвести, че страната към този момент е покрай този сбор и съобщи, че " Даунинг Стрийт " обмисля въвеждането на вътрешни паспорти за имунизация против ковид, документи, които биха могли да бъдат нужни, за да се влезе в магазини или хотели в бъдеще. В утринното предаване на радио LBC, той добави, че сходен ход на държавното управление " не е изключен ".

Той разяснява също, че на 22 февруари министър председателят Борис Джонсън ще разкрие краткосрочните проекти на държавното управление, с цел да осведоми жителите на Обединеното кралство за " идващия стадий " от борбата против ковид .

Основният приоритет бяха жителите и личният състав на старческите домове, следвани от хора на възраст над 80 години и здравните служащи. Третата предпочитана група бяха хората на възраст над 75 години, а четвъртата група - хората на възраст над 70 години и тези, които се смятат за уязвими. Правителствените данни до 13 февруари демонстрират, че от 15 599 904 дози, дадени в Обединеното кралство до момента, 15 062 189 са били първи дози, което съставлява нарастване с 505 362 през предходния ден. Около 537 715 са вторите дози , което е нарастване от 2 846 по отношение на данните, оповестени предходния ден.
 Рааб: Британия обмисля ваксиниционни паспорти за влизане в търговски обекти
Рааб: Британия обмисля ваксиниционни паспорти за влизане в търговски обекти

Британски учени: Да не се съпоставя по-смъртоносен и по-изтощителен covid с грип

Във видеоклип, оповестен в Twitter, Джонсън сподели: " Постигнахме значим стадий в националната стратегия за имунизация в Обединеното кралство. " На 8 декември малко след 6,30 ч. сутринта първата доза ваксина за ковид в тази страна беше сложена безвредно в ръцете на Маргарет Кийнън в университетската болница в Ковънтри. През идващите два месеца тази страна реализира извънреден героизъм, като сложи общо 15 милиона дози на някои от най-уязвимите хора в страната. Тези ваксини са доставени в нашите лечебни заведения, кабинети за общопрактикуващи лекари, катедрали, църкви, джамии и храмове, читалища, дневни, градове и села в Англия, Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Дори доставихме дози на панаир. Направихме го дружно. И желая да благодаря на всеки човек, който е оказал помощ да се случи. Можете да бъдете необикновено горди от ролята, която сте изиграли. Предстои ни още дълъг път и безспорно ще има трудности по пътя. "

Здравният министър Мат Ханкок съобщи, че това достижение е с помощта на невероятните старания на чиновниците на първа линия, доброволците, въоръжените сили и всички, работещи за локалното и централното държавно управление ".

" 15 000 000! Удивителен екип. Няма да си починем, до момента в който не предложим имунизацията за цялата фаза 1 на категориите на най-уязвимите и всички над 50 години до края на април, а по-късно и на всички възрастни. ", написа в Twitter министърът на имунизациите Надхим Захауи.
 Случаите на COVID-19 във Англия понижават
Случаите на COVID-19 във Англия понижават

Статистиката е още едно доказателство, че блокадата работи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР