Повече от 15 000 пъти България се вслуша в гласа

...
Повече от 15 000 пъти България се вслуша в гласа
Коментари Харесай

Кампанията в защита на застрашените видове в Родопите - “Призив” успешно достигна първия си етап на дарение

Повече от 15 000 пъти България се вслуша в гласа на изчезващите скотски типове, припознавайки се в идеята “Призив - в поддръжка на застрашените типове в Родопите ”.

Създаден, с цел да даде “глас ” на животните, които другояче изчезват тихомълком, албумът с естествени звуци съумя да притегли публичния интерес към казуса, както и да доближи до първата си сложена цел слушания – резултатът, от което е подаяние на стойност 4000лв. към фондация “По-диви Родопи ”.

Средствата от дарението ще послужат за подкрепяне на активността на фондацията за възобновяване на естествената популация на благородни елени и елени лопатари у нас, а самодейността е продължение на дългогодишното партньорство сред минерална вода “Велинград ALCALIA ” и фондация “По-диви Родопи ”.

“Еленът играе основна роля в нашите старания да възвърнем дивата природа в Източните Родопи в последните години. Възстановяването на естествените му популации оказва помощ за поддържането на мозаечния пейзаж на Източните Родопи, което е от голямо значение за опазването на богатото биоразнообразие на този район ”, описват от фондация “По-диви Родопи ”.

В хода на акцията предстоят още няколко стадия с сложени цели за слушания, като цената на дарението се усилва реципрочно с всеки стадий и по този метод всяка фаза на акцията подкрепя настоящите потребности на фондацията. Всеки искащ да подкрепи идеята да доближи идната си цел, може да го направи елементарно като просто се потопи в атмосферата на дивите Родопи и слуша албума “Призив ” в платформите и.

“Чрез универсалния език на музиката, нашата цел е по едно и също време да предоставим публичност на казуса с изчезващите типове животни в Родопите, само че и опция за всеки, който се припознава в идеята, да може да способства непосредствено за подпомагането на казуса по един доста наличен метод ”, споделя Савина Паликарева, маркетинг управител на минерална вода Велинград ALCALIA.

“Като последващи цели се надяваме да успеем да достигнем и да приобщим към идеята още повече хора, само че и да сложим казуса на дневен ред, освен като тематика за размисъл, а и в полезрението на институциите ”, добавя Паликарева.

Албумът с идея е основан от ембиънт музиканта Ангел Симитчиев и съдържа осем тематични творби, всяко от които вплита действителни естествени звуци от Родопите с инструментална музика. Теренните записи лишават няколко визити от по седмица, a за процеса по основаването на албума Симитчиев споделя:

„ Най-важният миг от всичко беше пребиваването в тези специфични места, поглъщането на всеки един тон и след това проучването на записите в подробност в студиото. Родопите основават мемоари, които остават за цялостен живот и се надявам да съм съумял да вплета магията им в музиката почтено. До момента получаваме единствено положителна противоположна връзка и сме щастливи, че можем да допринесем с смяна по този прелестен метод. ”

Откакто съществува, активността на фондация “По-диви Родопи “ основава значима смяна в разрешаването на казуса с изчезващите скотски типове в региона. Именно с помощта на тяхната отдадена процедура популациите на типове като европейските лешояди и доблестен елен у нас последователно се възвръщат.

Допълнителна информация за акцията и по какъв начин всеки искащ може да окаже поддръжка на изчезващите скотски типове в Родопите, ще откриете на уеб страницата

.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР