Повече от 14 500 младежи на 18-годишна възраст ще получат

...
Повече от 14 500 младежи на 18-годишна възраст ще получат
Коментари Харесай

Над 14 500 младежи ще опознаят Европа безплатно

Повече от 14 500 младежи на 18-годишна възраст ще получат карта за пътешестване DiscoverEU. Във втория кръг на самодейността на Европейската комисия бяха получени кандидатури от близо 80 000 младежи от всички страни — членки на Европейски Съюз.
Въз основа на критериите за даване на картата за пътешестване и при съблюдаване наквотата, избрана за всяка страна — членка на Европейски Съюз, бяха определени 14 536 млади европейци. Те ще могат да пътуват независимо или в група от най-много 5 души сред 15 април и 31 октомври 2019 година за интервал до 30 дни. Мнозинството от тях ще се придвижват с трен, като в изключителни случаи ще употребяват други типове превоз.
Освен картата за пътешестване младежите ще получат упътвания преди отпътуването и ще могат да открият връзка между тях посредством обществените мрежи. Те ще бъдат осведомени и за специфичните благоприятни условия, от които могат да се възползват, да вземем за пример понижения на цените на билетите за музеи или културни обекти, присъединяване в просветителни действия или мероприятия за добре пристигнали, проведени от жителите на местата, които посещават.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР