Повече от 136 години град Шумен и „Шуменско“ имат водеща

...
Повече от 136 години град Шумен и „Шуменско“ имат водеща
Коментари Харесай

Пивовари разказват славната история на Шуменско


Повече от 136 години град Шумен и „ Шуменско “ имат водеща роля в производството на бира в България и доста исторически събития са доказателство за това. От оповестяването й за първа публична бира и извънреден снабдител на Царския двор (1917 г.) през основаването на първата българска реклама, която се излъчва по кината през 40-те години на XX век, до превръщането й в формалната бира на борда на самолетна компания „ Балкан “ при интернационалните полети през 60-те - бирата „ Шуменско “ безспорно е оставила бездънен отпечатък в българското пивоварство през годините.

Вълнуващата история на „ Шуменско “ през 20-ти век не свършва до тук. Три от най-интересните и не толкоз познати епизоди, които бележат нейната история, ще бъдат разказани посредством новата акция на марката. Те оживяват с помощта на 42-ма чиновници на „ Шуменско “, които ловко се превъплъщават в функциите на своите прародители. Служителите показват историите за спечелването на купата в „ Б група “ от футболен клуб „ Панайот Волов “, за оцеляването на производството в рекордно студената зима на 1963 година и за емблематичната първа промишлена жп линия у нас – наречена от шуменци „ Катеринката “, която свързва пивоварната с жп гарата от 1911 година до 70-те години на ХХ век. Непрофесионалните артисти вземат участие в снимачния развой, траял над 17 часа, напълно на територията на „ Шуменско “. В ролята си на чиновници на пивоварната, те са част от осем звена – „ Качество “, „ Бутилиране “, „ Ферментация “, „ Варка “, „ Технологичен отдел “, „ Финанси “, „ Логистика “ и Депо Шумен. Те са основни настоящи лица и в акция с билборди, която персонализира всеки от тях в неговия професионален принос в живота на „ Шуменско “.

„ В „ Шуменско “ ценим чиновниците си, за това приказва и фактът, че цели фамилии и няколко генерации шуменци работят в пивоварната. Чрез показване на най-ярките случки от близкото минало като извоюваната купа или Катеринката, желаеме да напомним славата освен на „ Шуменско “, само че и на град Шумен, защото пивото ни е неизменима част от историята на шуменци и на града “, сподели Атанас Атанасов, Маркетинг Мениджър локални марки.

Сред участниците в акцията е и най-дългогодишният чиновник на „ Шуменско” – Ариф Заид Шакир (Бай Ончо). Той стартира работа в пивоварната при започване на 1964 година и остава там 47 години – до постигане на пенсионна възраст, че и малко по-късно. Младостта и зрелите му години минават през най-силния интервал за марката „ Шуменско “ и огромна част от семейство му също работи в пивоварната.

Шуменско е една от водещите бирени марки у нас, част от портфолиото на Карлсберг България. През 2017 година Шуменско празнува 135-тата си годишнина и неговото развиване отбелязва съществени растежи през последните две години. През миналата 2018 година Шуменско обнови визията на всички опаковки от главното си портфолио, като резервира непроменени познатия усет и рецепта на обичаната на генерации българи марка бира.

Продуктовото портфолио на Карлсберг включва многообразие от първокласни бири – националните Шуменско и Пиринско, интернационалните марки на компанията Carlsberg и Tuborg, KronenbourgBlanc, чешката Budweiser Budvar, немската пшеничена бира Erdinger, златистия испански лагер с цитрусови нотки San Migel Fresca, италианската Angelo Poretti с няколко типа хмел и американската Brooklyn Lager с изявен малцов темперамент. Карлсберг България предлага на нашия пазар и сайдера Somersby в четири разновидности – любеница, ябълка, круша и боровинка, както и Birell – бира без алкохол, в две разновидности: BirellBelgianWit и Lager.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР