Повече от 1330 души са ранени при експлозиите в Кабул

...
Повече от 1330 души са ранени при експлозиите в Кабул
Коментари Харесай

На фона на над 1300 ранени при два атентата - САЩ дават милиони, за да хванат лидер на талибаните

Повече от 1330 души са ранени при детонациите в Кабул нощес, заяви източник от Министерството на здравеопазването на Афганистан пред РИА Новости, съобщи БГНЕС.

Според информацията, жертвите са 60, измежду които и 13 американски бойци.
 Талибани са пребили кореспондент и ефирен оператор в Кабул Талибани са пребили кореспондент и ефирен оператор в Кабул
Репортерът на афганистанската телевизия TOLOnews Зияр Яад и операторът му са били пребити от талибаните в покрайнините на Кабул, до момента в който...

По-рано американския Wall Street Journal заяви, че при нападението са починали минимум 90 афганистански жители.

Двете детонации станаха покрай летището в Кабул в четвъртък. Едната от тях - покрай хотел " Барон ", където е имало голям брой жители на Англия и Съединени американски щати. Първата детонация е осъществена от атентатор-самоубиец, по-късно избухва кола-бомба.

По-късно в Кабул имаше още няколко детонации, само че американските военни обясниха, че става въпрос за проведени от тях следени гърмежи.

Междувременно стана ясно, че Съединени американски щати дава 5 милиона $ за всякаква информация, която ще докара до залавянето на един от водачите на талибаните Халил ур-Рахман Хакани. Той публично беше разгласен за терорист през 2011 година и е разгласен за търсене още тогава.
 Турция може да остави свои специалисти на летището в Кабул Турция може да остави свои специалисти на летището в Кабул
Турция може да продължи да обезпечава техническа поддръжка на талибаните при употребата на интернационалното летище в столицата Кабул сл...

Според Държавния департамент Хакани " е работил от името на Ал Кайда и е бил обвързван с терористичните интервенции на организацията ".

Хакани е забъркан в разнообразни закононарушения, измежду тях и похищение на американци като част от огромен бизнес с откупи. В допълнение, висшият водач е бил началник на оперативния отдел на групата, и е отговарял за одобряването на самоубийствени атентати против цивилни.

Още:

Още от АЗИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР