Повече от 1300 потенциални вампири се събраха в Англия, за

...
Повече от 1300 потенциални вампири се събраха в Англия, за
Коментари Харесай

Вампирски събор в Англия счупи рекорд на Гинес

Повече от 1300 евентуални вампири се събраха в Англия, с цел да слагат връх на Гинес за най-голямо. За да бъде всичко " законно ", участниците трябваше да бъдат облечени напълно в черно, да носят покривало и да имат комплект от тези отличителни зъби, написа NPR.

Събитието, наречено Counting Dracula бе проведено от English Heritage в чест на създателя на романа " Дракула " от Брам Стокър.
 Европейските водачи се схванаха за ембарго върху съветския нефт 31 май 2022 | Лидерите на Европейски Съюз реализираха единодушие за възбрана на вноса на съветски нефт за 27-те страни от блока, заяви ръководителят...
26 май е Световният ден на Дракула и хората в британския град Уитби демонстрираха на какво са способни, с цел да изразят на Стокър - граф Дракула, 125 години след публикуването на книгата. Точно 1 369 " вампири " в перелини се събраха, с цел да слагат причудливия връх на Гинес.

Те изпревариха предходния връх с 300 души. Публикация във Фейсбук след събитието заключи общото въодушевление, наблягайки: " Всички изглеждахте фантастично. "



Всъщност романът на Стокър е един тип резюме на цяла поредност от истории за вампири, зародили в края на 19 век. Особено мощно повлиян е от описа " Кармила " на ирландския публицист Шеридан льо Фану.

Стокър взема решение мястото на действието да е в Трансилвания, тъй като го е свързал с действително съществуващия исторически облик на княза и държател Влад Цепеш, именуван още Дракула (1431-1476). Прякорът му значи " Дракон " или " Дявол ".

В Лондон Стокър бил член на окултна ложа. При срещите на ложата се е среща с унгарския ориенталист Армин Вамбери, от който чува многочислените митове за Влад " Цепеш " ( " набивача на прът " – название, пристигнало от славата на Влад, че набивал враговете си на кол). Продължението го знаете - 125 години по-късно вампирският фетиш е по-жив от всеки път в това е потвърдено и от Книгата за върхове на Гинес.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР