Повече от 130 хиляди души в Хонконг формираха жива верига

...
Повече от 130 хиляди души в Хонконг формираха жива верига
Коментари Харесай

130 хиляди души в „жива верига” в Хонконг

Повече от 130 хиляди души в Хонконг образуваха " жива верига " в символ на митинг против законопроекта за екстрадиция, оповестява телевизионната и радио корпорация RTHK, базирайки се на уредниците и представена от Би Би Си.
Protesters in Hong Kong light up their cell phones and hold hands to form a human chain as part of extended protests calling for political reforms.
— ABC News (@ABC)
Протестът в Хонгконг стартира в 19 ч. локално време. В доста региони на града хората се хванаха за ръце, образувайки „ живи вериги “ и възпламениха фенерчетата на телефоните си. Първоначално плануваният маршрут на демонстрацията се движеше по метрото в Хонконг. Имаше и друга група, събрана в „ жива верига “ на връх Лион Скала, от западния регион Коулун-Тон.
WATCH: Protesters in Hong Kong form 28-mile human chain.
— NBC News (@NBCNews)
Според уредниците дължината на " живата верига " е била почти 45 километра, а в случай че се вземат поради и събраните към планината общият брой на участващите в живата верига е бил към 135 хиляди души. Организаторите обявиха, че са въодушевени от акцията по Балтийския път, която се организира в балтийските републики на Съюз на съветските социалистически републики преди 30 години. Тогава жителите на Литва, Латвия и Естония построиха жива верига с дължина към 670 километра, свързваща Талин, Рига и Вилнюс. Балтийският път трябваше да показва пред света желанието на народите от трите страни да се отделят от Съюз на съветските социалистически републики.
families form ahead of airport protest
— Vastuullisuusuutiset (@Vastuullisuus)
Масовите митинги, предизвикани от закона за екстрадицията, се организират в Хонконг от началото на юни. Причината за разглеждане на това изменение беше убийството на жена отТайван от гражданин на Хонконг. Поради неналичието на съглашение за екстрадиция обвиненият не можеше да бъде екстрадиран на тайванските управляващи и договарянето на такова съглашение беше проблематично, защото централното държавно управление на Китай не признава суверенитета на Тайван.

За да реши казуса, държавното управление на Хонг Конг предложи изменение на съществуващия „ Закон за обвинените извършители “. Предложеният механизъм би разрешил екстрадиция на обвинени със заповед на ръководителя на регионалната администрация към юрисдикции, с които Хонконг няма съглашение, в това число континентален Китай. Опонентите на законопроекта обаче считат, че това ще подкопае независимостта на правосъдната система в Хонконг в сходство с правилото „ една страна, две системи “ и ще разреши на централното държавно управление да се бори против хора, които са срещу управляващите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР