Повече от 13 000 богати семейства са се сблъскали с

...
Повече от 13 000 богати семейства са се сблъскали с
Коментари Харесай

Данъчен шок от наследството за хиляди богати семейства

Повече от 13 000 богати фамилии са се сблъскали с изненадващи данъчни сметки, достигащи до £1,4 млн. върху дарения за цялостен живот, откакто донорът е умрял в границите на седем години след изработката на наследството, демонстрират данните.

Дарителите са се пробвали да употребяват предписание, което разрешава на хората да вършат дарове с неограничена стойност без налог върху наследството, в случай че лицето оцелее още седем години. Те са известни като „ евентуално освободени прехвърляния “ (PETs).

Искане за независимост на информацията до HM Revenue & Customs обаче откри, че през данъчната 2020-21 година — последната, за която има налични данни — 13 380 такива PETs се провалиха и имението беше начислено налог върху наследството върху подаръка, защото донорът беше умрял в границите на седемгодишния интервал.

Карла Морис, финансов плановик в мениджъра на благосъстоянието RBC Brewin Dolphin, което направи в настояването за независимост на информацията се споделя: „ Данъкът върху наследството се заплаща от малцин...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР