Повече от 120 тона достигнаха незаконно загробените отпадъци, открити в

...
Повече от 120 тона достигнаха незаконно загробените отпадъци, открити в
Коментари Харесай

Над 120 тона са вече незаконните отпадъци край Червен бряг


Повече от 120 тона доближиха нелегално загробените боклуци, открити в землищата на гр. Червен бряг и на с. Рупци, обл. Плевен, които по външни белези могат да се дефинират като рискови, оповестиха от прокуратурата. Първоначалният разбор сочи, че това е едвам към 1/3 от общото количество заровен боклук, генериран от сдружения, благосъстоятелност или свързани с досъдебното произвеждане, по което в качеството им на обвинени са привлечени лицата А.Б. и П.Б.

В хода на осъществения оглед под управлението на Специализирана прокуратура е намерено и трето място с изкопни ями, които са служили за предпазване на неустановено като количество и наличие противозаконен боклук. Районът се охранява като предстоят дейности по определяне на произхода на отпадъците.

Досегашните дейности, стартирали на 01.07.2020 година, откриват, че за момента в откритите силажни ями се е съхранявал рисков боклук, включващ елементи от акумулаторни акумулатори, загробени преди към 4-5 години, които не подлежат на последващата преправка.

Продължават дейностите на прокуратурата по следствието, както и по установяването и на други местонахождения на нелегално загробени боклуци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР