Повече от 120 деца се включиха във футболния турнир на

...
Повече от 120 деца се включиха във футболния турнир на
Коментари Харесай

Над 120 деца се включиха във фултболния турнир на Община Марица

Повече от 120 деца се включиха във футболния шампионат на Община Марица. В него участваха състезатели от първи до четвърти клас. Отбори от всички 13 учебни заведения на територията на общината премериха сили на футболния терен в Скутаре. Състезатели от  Труд, Граф Игнатиево, Строево, Войсил, Бенковски, Рогош, Скутаре, Маноле, Динк, Калековец, Царацово, Костиево и Войводиново демонстрираха своите спортни умения.
Прочетете още
„ Турнирът за деца се трансформира в традиция в Община Марица. Идеята ни е да разпространяваме спорта измежду подрастващите. Затова в него няма класиране, само че всички деца получават медали, а тимовете – купи за присъединяване “, разяснява уредникът на футболния шампионат Николай Нейчев. Той посочи, че съревнованията са oсъществени от Община Марица и се организират под патронажа на кмета Димитър Иванов.

Домакин на детския състезателен празник бе ФК „ Скутаре “. „ Спортните бази в обитаемоте места в Община Марица са нови и дават чудесни благоприятни условия за тренировки както за деца и младежи, по този начин и за възрастни. Именно и по тази причина последните години се радваме на достижения измежду състезателите. Това повдига мотивацията им за нови постижения и за триумфи в другите типове спорт “, акцентира Николай Нейчев. Той добави, че през тази година се построи 10-то спортно оборудване в общината, както и нов футболен терен в Труд, построен по програмата на УЕФА „ Хеттрик V “. „ За нас е извънредно скъпа поддръжката, която кметът Димитър Иванов оказва към спорта и развиването на децата. Благодарни сме, че повече от 12 години той стимулира дребни и огромни състезатели да усъвършенстват спортните си заложби, интензивно да се състезават, да реализират триумфи в надпревари и да печелят титли за почитателите “, уточни Нейчев. Той добави, че измежду гордостите за спорта в Община Марица са петте девойки от 13 до 18 години, които са част от националния тим по футбол.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР