Повече от 12 часа общинската болница в Горна Оряховица работи

...
Повече от 12 часа общинската болница в Горна Оряховица работи
Коментари Харесай

Заради липсата на ток: Лекар оперира пациент с помощта на фенер

Повече от 12 часа общинската болница в Горна Оряховица работи без ток. Причина за сериозната повреда е бурята и проливният дъжд в града. Работата в незабавните отделения обаче не е спряла нито за момент. Наложила се е даже интервенция при форсмажорни условия.

Гара Горна Оряховица, Горна Оряховица

Токът в болничното заведение спрял ненадейно. Д-р Елиас Хаддад споделя, че в този миг съветвал незабавен случай. Малко по-късно му се наложило да оперира безусловно на свещи.
Д-р Елиас Хаддад, болница Горна Оряховица: „ Аз желаех да го вкарам в операционната, само че защото вратата на операционната работи на ток и не може да се влезе, макар че имаме тук различен ток, наложи се посредством фенера на един от охранителите долу да насочим малко светлина към челото на индивида.
Болницата в Горна Оряховица разполага с аварийна система за сходни спешни обстановки, само че не във всички отделения. Генератори за аварийно зареждане има единствено в родилно, хирургично поделение и реанимация.
Венета Москова, операционна сестра: В операционната постоянно би трябвало да има ток. Ако сега има интервенция, включваме генератор и лампите, които са!
От управлението на болничното заведение обаче не проумяват за какво спешните екипи на енергийното сдружение оставиха 12 часа лекари и пациенти без ток, а през това отстраняваха вреди по учебните заведения в града, които са в лятна почивка.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР