Повече от 114 милиона души се смятат за разселени по

...
Повече от 114 милиона души се смятат за разселени по
Коментари Харесай

Рекордните 114 милиона души са разселени в световен мащаб, казва ООН

Повече от 114 милиона души се считат за разселени по целия свят, рекорден брой, който приказва за „ неуспеха на интернационалната общественост да позволи спорове “, споделиха от Организация на обединените нации. < /p>

„ Броят на хората, разселени заради война, гонене, принуждение и нарушавания на човешките права в международен мащаб, евентуално е надхвърлил 114 милиона в края на септември “, сподели ВКБООН, организацията на Организация на обединените нации за бежанците, в сряда, отбелязвайки нарастване от 5,6 милиона от края на предходната година.

Продължете да четете

лист от 4 детайла „ Красива взаимност “: Готвене за разселените палестинци в южната част на Газа Военна офанзива оставя разселените цивилни в Мианмар без „ без безвредно място “ Боевете в Омдурман в Судан се ускоряват, защото разселените надвишават 4 милиона Разселените сирийци са принудени да строят скривалища в пещерите на Джабал ал-Зауия завършек на списъка

Резултатът е най-високият, регистриран в миналото от организацията, откогато стартира да записва данни през 1975 година

ВКБООН означи, че през първата половина на 2023 година главните аргументи за разселването са били споровете в Украйна, Судан, Мианмар и Демократична република Конго; филантропични спорове в Афганистан; и естествени бедствия и неустойчивост в Сомалия.

Наскоро разселените доникъде на 2023 година включваха 11 милиона украинци, принудени да избягат от войната с Русия, и три милиона суданци, хванати на прицела на цивилен спор, противопоставящ суданската войска против паравоенните Сили за бърза поддръжка.

Нарастващ брой палестинци също прибавят към общата сума. Само през октомври 2023 година 1,4 милиона палестинци бяха принудени да изоставен домовете си от израелската акция за бомбардировки в обсадената Ивица Газа, която трансформира огромна част от територията в отломки, съгласно филантропичната организация на Организация на обединените нации OCHA.

Ръководителят на Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците Филипо Гранди изрази страдание за неуспеха на интернационалната общественост да се оправи с тежкото състояние на разселените хора и прикани за възобновяване на напъните за намиране на решения за тях.

„ Докато следим събитията, които се развиват в Газа, Судан и отвън тях, вероятността за мир и решения за бежанците и други разселени групи може да наподобява далечна “, сподели Гранди в изказване.

„ Но не можем да се откажем. С нашите сътрудници ще продължим да настояваме за – и да намираме – решения за бежанците. “


Докато експлоадирането на войни от Украйна до Газа добави към рецесията с разселването, продължаващите филантропични рецесии също играят значима роля.

Докладът на ВКБООН откри, че близо една трета от наложително разселените хора са от три страни – Афганистан, Сирия и Украйна.

Сирия продължава да има максимален брой бежанци, с 6,5 милиона души, разпръснати в 130 страни, към средата на годината, и вторият по величина брой вътрешно настанени хора, с 6,7 милиона.

Колумбия – в разгара на въоръжен спор сред военните, въоръжените групировки и паравоенните сили – има максимален брой вътрешно разселени хора, с 6,9 милиона.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР