Повече от 113 милиона души в 53 държави са изпитали

...
Повече от 113 милиона души в 53 държави са изпитали
Коментари Харесай

Повече от 113 млн. души по света страдат от остър глад, разкри ООН

Повече от 113 милиона души в 53 страни са изпитали " изострен апетит " през предходната година заради военни спорове и естествени бедствия, като най-засегната е Африка, оповестиха от Организацията на обединените народи (ООН), съобщи Агенция Франс Прес.

Йемен, Демократична република Конго, Афганистан и Сирия са измежду осем страни, в които по-голямата част от популацията е била изправена пред риск от апетит, отбелязва Организацията по издръжка и земеделие към Организация на обединените нации в международен отчет 2019 за продоволствените рецесии.

В годишното проучване, почнало преди три години, са включени страни, изправени пред най-големите компликации.

72 милиона души са наранени от изострен апетит в Африка.

В отчета се отбелязва, че споровете, несигурността, икономическите проблеми, сушата и наводненията се резервират като основни фактори.

В страните, които са на ръба на апетит, до 80% от популацията зависи от земеделие. Те се нуждаят от незабавна филантропична помощ и ограничения, с цел да подкрепят селското стопанство.

Организацията чака броят на разселените да се усили, " в случай че политическата и икономическата рецесия във Венецуела продължи ", която евентуално ще разгласи бедствено състояние поради липса на храна през тази година.

Проучването обаче демонстрира, че на международно равнище като цяло обстановката се е подобрила през 2018 година спрямо 2017 година, когато 124 милиона души са страдали от изострен апетит. Спадът най-вече се дължи на обстоятелството, че някои страни в Латинска Америка и Азия са по-малко наранени от естествени бедствия спрямо преди.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР