Повече от 1000 вина и 280 изби се борят за

...
Повече от 1000 вина и 280 изби се борят за
Коментари Харесай

Рекорден брой вина се борят за най-високите отличия на Балканския международен винен конкурс

Повече от 1000 виновност и 280 мазета се борят за най-високите оценки на Балканския интернационален винен конкурс 2022 (The Balkans International Wine Competition, BIWC). Неговото 11-о издание още веднъж дава среща на винари от България, Гърция, Босна и Херцеговина, Косово, Румъния, Хърватия, Албания, Словения, Северна Македония, Сърбия, Турция, Черна гора и Украйна.

Гордостта на труда им ще бъде оценена от интернационално влиятелно жури от 21 съдии, под председателството на Игор Лукович от Сърбия. Журито включва 5 носители на купата Master of Wine и одобрени винени експерти от цялостен ​​свят.



Остават единствено две седмици до BIWC и към този момент нямам самообладание да се съберем в райския остров Саламина и да оценяваме най-хубавите виновност от Балканите! За първи път ще бъда ръководител на журито на Конкурса и за мен е чест да бъда част от подобен звезден екип! Тази година съставът на журито е уголемен с нови винени съдии от международна класа и съм сигурен, че Конкурсът ще бъде незабравим, показа новоизбраният ръководител на BIWC Игор Лукович от Сърбия.



Балканските винени Оскари ще се връчат на блестяща гала в Ктима Филипикон, Саламина, на 3 юни. Най-атрактивните и оспорвани категории по традиция са Гранд трофея за „ Най-доброто вино на Балканите “ и „ Най-добра маза на Балканите ”, само че тазгодишното издание ще присъди и специфична премия – „ Златен Дионис ”. Тя ще бъде връчена на най-хубавото гръцко вино за 2022 година от кмета на Саламина господин Панагопулос.

Община Саламина е подготвена да посрещне интернационалното жури на Балканския винен конкурс при започване на юни. Горди сме, че уредниците ни се довериха, избирайки острова за хазаин на 11-то издание на влиятелния винен конгрес. Като известна туристическа и културна дестинация, ще предложим гостолюбие на нашите посетители, заповядайте!, сподели Георгиос Панагопулос, кмет на Саламина.

След състезанието, на 4 юни, ще се организира и ревю, на което са поканени представители на бизнеса, сомелиери, дистрибутори и фенове на вино от страната хазаин – Гърция, и от чужбина.



Регистрацията за присъединяване в Балканския интернационален винен конкурс и фестивал продължава до 20 май 2022. Повече информация и инструкции може да намерите на www.balkanswine.eu.

Изключително горда съм, че година след година Балканският интернационален конкурс се радва на все по-голям интерес от винената общественост в района. През 2022 година слагаме нов връх с броя мазета, които ще показват най-хубавите си виновност в Саламина, и съм уверена, че и качеството също ще бъде вдигнато с няколко равнища. Вече умерено можем да имаме самочувствието на международна мощ във винопроизводството, споделя Галина Нифору, шеф на BIWC.



Предстоящото 11-о издание на Балканския винен фестивал също се раздава на нараснал интерес от страна на изложители. По традиция събитието ще събере десетки винарни и стотици виновност под чадърите на особено построено градче пред НДК. Между 16 и 18 юни София още веднъж ще бъде мечтана дестинация за фенове и производители на вино, които ще споделят любовта си към античната напитка.

Балканският интернационален винен конкурс и фестивал 2022 се реализира с поддръжката на Столична община, Българска търговско-промишлена палата, както и с медийното партньорство на Wines of Macedonia, All Wine Stories, Vino & Fino magazine, Sofiaadventures, Visitskopje, Vinopedia, Winepeople.ro, In your pocket, ivanasimjanovska.com, Autentika, Turističke priče, Moto Pfohe Rent a Car, Страница.бг, vevesti.bg, divident.eu, Sportal Media Group, Exporter.bg, Apollowine.com, Hit-bg.com, WineBG.info, списание твоят БИЗНЕС, b2b media.bg, ExpoWorld.bg, Agro TV, Стандарт, Trio.bg, White Water, АИДБ, Аз чета, Jasmin.bg, bgtourism.bg, Winetours.bg, Wineo.bg, Bulgaria Wine Тours, Bulgaria Wine Тours, Fresh Cuts of Life, WineTourMaker.com, Exotic Wine Travel, bgvipnews.eu, hotpressbg.com, bulgarianews.bg, green-news.bg, Литературен клуб „ Перото “, Екопак.

(в материала има продуктово позициониране)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР