Повече от 1000 служители на Google се подписаха под писмо,

...
Повече от 1000 служители на Google се подписаха под писмо,
Коментари Харесай

1000 служители на Google скочиха срещу цензурираната търсачка за Китай

Повече от 1000 чиновници на Гугъл се подписаха под писмо , с което стачкуват против тайния проект на компанията да създаде търсачка, която ще работи в сходство с наложената в Китай цензура, написа " Гардиън ".

Съдържанието на писмото беше доказано от чиновник на софтуерния колос, който е оказал помощ за организирането на митинга, само че желае да остане неизвестен. Недоволните чиновници приканват управлението да преразгледа етичния кодекс и разпоредбите за бистрота на компанията. Служителите се оплакват, че са научили за плана Dragonfly от медиите.

 Гугъл работи по цензурирана търсачка за Китай
Гугъл работи по цензурирана търсачка за Китай

Компанията създава цензурирана версия на търсачката

" Ние незабавно се нуждаем от по-голяма бистрота, от място на масата и ангажимент за явен и открит развой: чиновниците на Гугъл би трябвало да знаят какво градим ", написа в писмото.

Преди няколко седмици " Ню Йорк таймс " писа, че Гугъл работи върху цензурирана търсачка за китайското държавно управление, с цел да може компанията да се върне на пазара в азиатската страна.

Гугъл напусна Китай преди 8 година поради цензурата и хакерски офанзиви.

От управлението на компанията, съгласно американското издание, са съобщили пред чиновниците, че създаването на търсачката е в начална фаза и компанията не е покрай създаване на приложение за Китай.

Служителите желаеха от Гугъл да образува група за обзор на етичните правила, да се назначи омбудсман за самостоятелни инспекции и издание на вътрешни оценки за планове, които повдигат основни етични въпроси.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР