Повече от 1000 пожарникари се борят седми дни с огнен

...
Повече от 1000 пожарникари се борят седми дни с огнен
Коментари Харесай

Пожари опустошават седем дни Алгарве в Португалия

Повече от 1000 пожарникари се борят седми дни с огнен пъкъл, който опустошава района към известния туристически регион Алгарве в Португалия, оповестява " Гардиън ".

40 души са ранени все още, само че няма починали, изпепелени са 23 500 хектара, съгласно Европейската осведомителна система за горските пожари.

В гасенето на пожарите вземат участие 465 пожарни коли и 13 самолета.

Асоциацията на английските туристически сътрудници разясняват, че " АБТА следи обстановката с горските пожари в Мончике, в Алгарве. Хората, които са на отмора в региона или възнамеряват да посетят региона на еднодневна екскурзия, се поучават да заобикалят засегнатите региони, да наблюдават новините и да следват препоръките или инструкциите, издадени от локалните управляващи. "

Булдозери оказват помощ за неразпространението на пожарите, оповестява локалната организация за " Гражданска отбрана ", а периметърът на огъня е на повече от 80 км. Военни подразделения патрулират горите, с цел да ревизират за нови огнища. Силните ветрове в региона вършат разпространяването на огъня непредсказуемо. 1500 пожарникари оказват помощ в гасенето на пожарите.

От засегнатия регион са евакуирани 2 500 души, пожарът стартира предишният петък в Мончике, регион Фаро и от този момент се популяризира в прилежащите Силвес и Портимао.

Летище Фаро, известно още като летище Алгарве, остава отворено. Пътуващите би трябвало да се свържат с органите за гражданска отбрана или португалската полиция при положение на неотложност.

Мончике е без вода от понеделник и няколко къщи и транспортни средства са изпепелени. Горещата вълна, която обгръща Европа, е предизвикала повишение на температурите до 46°С тук-там, близки до националния връх на страната от 47,4°С.

Пожарът стартира в евкалиптови и борови гори по хълмовете, само че се придвижва непрестанно към брега, където хиляди хора почиват всяка година.

Жител на град Силвес разяснява, че " вали пепел и небето е жълтеникаво. Всичко наподобява напряко като от научно-фантастичен филм, тъй като този цвят не е естествен ", изяснява 43-годишният Нуно Сарсфийлд Магалхаеш, на 43 година

Пожарът избухна преди пет дни по време на рискови горещини и провокира рецензии към управляващите, макар напъните им да не се повтаря нещастието с на най-смъртоносните пожари в историята на страната предходната година, в които починаха 114 души. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР