Повече от 1000 първокурсници прекрачиха прага на Варненския свободен университет

...
Повече от 1000 първокурсници прекрачиха прага на Варненския свободен университет
Коментари Харесай

Над 1000 първокурсници посрещна ВСУ „Черноризец Храбър“

Повече от 1000 първокурсници прекрачиха прага на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ при откриването на новата образователна година.

За първи път по партньорски стратегии с 6 задгранични университета висшето учебно заведение ще образова студенти, които на финала ще получават двойни дипломи, заяви президентът на ВСУ проф. Анна Недялкова.

Според нея във ВСУ по бакалавърски и магистърски стратегии учат близо 7000 български и задгранични студенти, множеството от които са руснаци, германци и казахстанци. 140 чужденци – от Израел, Полша, Германия, Унгария, Украйна и други, са предпочели да защитят докторантура в най-големия български частен университет.

„Живеем в комплицирани времена на световни провокации, неблагоразумие, закани от принуждение и тероризъм и миграционни проблеми, само че ние държим в ръцете си най-силното оръжие – оръжието на знанието и духа, които са нашата мощ и не могат да бъдат победени“, приветства студентите проф. Недялкова.

Гост на церемонията за разкриване на новата академична година бе световноизвестният датски проектант и урбанист проф. Ян Геел, който бе почетен с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ на ВСУ. Геел, който над 40 година работи за повишение на качеството на живот в градовете посредством възстановяване на опциите за напредване пешком и с колела, ще съветва студентската лаборатория „Варна – град за хората“.

„Работете освен за себе си, а и за обществото и околната среда“, прикани той бъдещите архитекти от ВСУ.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР