Повече от 1000 души станаха част от най-голямата конференция за

...
Повече от 1000 души станаха част от най-голямата конференция за
Коментари Харесай

Нова ера в компютърната графика, благодарение на българския софтуер V-Ray

Повече от 1000 души станаха част от най-голямата конференция за 3D технологии у нас - Total Chaos. В рамките на три дни посетителите имаха опцията да почерпят опит от над 60 лектори от целия свят, които разкриха детайлности от процеса им на работа по планове за Apple, Formula 1, Porsche, UEFA и десетки блокбъстъри, измежду които " Игра на тронове "  и " Отмъстителите: Краят ".
" Създаваме общественост, в която даваме опция на актьори и дизайнери да се срещнат с технолозите и да разискват накъде отива целият свят на компютърната графика ", разяснява Петър Митев, съосновател на Chaos Group.

Една от главните направления на приложимостта на 3D технологиите, която беше показана както от актьори, по този начин и от програмисти, беше точно Digital Human. Дигиталните хора са най-новото предизвикателство в средите, което ще помогне на артистите да бъдат все по-креативни в основаването на облици и посредством този развой ще бъдат спестени голям брой разноски за продукции.
Пример за това са огромна част от баталните подиуми в " Игра на тронове ", където броят хора на фотоси постоянно не надвишава 12, а останалите облици са компютърно генерирани.
Лий Карлтън, CG водач на едно от най-известните студиа за реклама – Mеthod Studios, описа пред аудиторията на Total Chaos за провокациите при 3D сканирането на човешки облик.
Лий разкри по какъв начин усъвършенстването на софтуера V-Ray при процеса на създаване на цифров облик е помогнало за реализирането на реклама за Apple iTunes – основен воин в рекламата е цифров облик на двегодишния наследник на DJ Khaled и самият знаменит продуцент.

За втора поредна година Chaos Group провежда Total Chaos, с цел да затвърди своята отдаденост към научните проучвания и нововъведенията, както и да показва приложимостта на софтуера V-Ray в другите креативен промишлености – архитектура, образни резултати, реклама, автомобилостроене, игри, технологии, продуктов дизайн.
Над 60 лектори, представители на другите сфери, се качиха на сцената, с цел да опишат за ролята на визуализациите в днешния свят и по какъв начин те способстват за сполучлив бизнес.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР