Повече от 1000 души станаха част от най-голямата конференция за

...
Повече от 1000 души станаха част от най-голямата конференция за
Коментари Харесай

Нова ера в компютърната графика с българския софтуер V-Ray

Повече от 1000 души станаха част от най-голямата конференция за 3D технологии у нас - Total Chaos. В рамките на три дни посетителите имаха опцията да почерпят опит от над 60 лектори от целия свят, които разкриха детайлности от процеса им на работа по планове за Apple, Formula 1, Porsche, UEFA и десетки блокбъстъри, измежду които Game of Thrones и Avengers: End Game.




Създаваме общественост, в която даваме опция на актьори и дизайнери да се срещнат с технолозите и да разискват накъде отива целият свят на компютърната графика “, разяснява Петър Митев, съосновател на Chaos Group. Една от главните направления на приложимостта на 3D технологиите, която беше показана както от актьори, по този начин и от програмисти, беше точно „ Digital Human “.



Дигиталните хора са най-новото предизвикателство в средите, което ще помогне на артистите да бъдат все по-креативни в основаването на облици. Чрез този развой ще бъдат спестени голям брой разноски за продукции. Пример е огромна част от бойните подиуми в “Game of Thrones”, където броят хора на фотоси постоянно не надвишава 12, а останалите облици са компютърно генерирани.

Лий Карлтън, CG водач на едно от най-известните студиа за реклама – Mеthod Studios, описа пред аудиторията на Total Chaos за провокациите при 3D сканирането на човешки облик. В показания образец, Лий описа по какъв начин усъвършенстването на софтуера V-Ray при процеса на създаване на цифров облик е помогнало за реализирането на реклама за Apple iTunes. Главни герои в рекламата са цифровият облик на двегодишния наследник на DJ Khaled и самият знаменит продуцент.

Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР