Повече от 100 семейства, които живеят в жилищните сгради, собственост

...
Повече от 100 семейства, които живеят в жилищните сгради, собственост
Коментари Харесай

Повече от 100 русенски семейства могат да останат на улицата

Повече от 100 фамилии, които живеят в жилищните здания, благосъстоятелност на банкрутиралия цех „ Захар био " в Русе, може да останат на улицата. Четири от жилищата към този момент са оповестени за продажба на уеб страницата на Националната приходна организация. Въпреки че от години живеят в тях чартърен хората са обезпокоени, че няма да могат да си ги купят, тъй като продажната им цена е прекомерно висока за техните приходи.

Русе

Завод „ Захар био " в Русе от месеци е в процедура на неплатежоспособност. Натрупаните отговорности към този момент са към 18 милиона лв.. И кредиторите му, сред които и Националната организация по приходите, търсят метод да възстановят най-малко част от загубите си. Четирите жилища са оповестени на търг с скрито наддаване и живеещите в тях са обезпокоени, че някой различен може да ги купи.
Маргита Борисова: Нашето жилище е оценено на 28 хиляди без 400 лв.. Като нашето жилище е на 112 години. Оценките не са действителни за тези жилища. Отделно, в случай че някой пристигна и го купи, до един месец ще ни изгонят. Аз съм с дете с увреждане, безработна съм, мъжът ми е на минимална работна заплата.
Хората са обезпокоени и че за двете седмици, които имат, не могат да съберат толкоз огромни суми.
Светлозар Димитров: И банката не желае да отпуска заеми за тези жилища, тъй като били гредореди.
Такава ще е ориста и на останалите 96 фамилии в квартала. Затова ще търсят съдействието на новия кмет и са подготвени на цивилен митинги.
Ивелина Иванова: Дали да дадат общински имот, да заменят по някакъв метод. Ние де факто сме на улицата.
Синдикът Георги Чолаков изясни за Българска национална телевизия, че оценката на жилищата е направена от специалисти на организацията по приходите. След като завърши процедурата по неплатежоспособност той ще предложи на кредиторите първо наемателите да ги купят, само че решението за това, както и за цената, ще се вземе от тях.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР