Повече от 100 представители от мрежата на международната организация Слоу

...
Повече от 100 представители от мрежата на международната организация Слоу
Коментари Харесай

Западните Балкани показаха храните си пред Европарламента

Повече от 100 представители от мрежата на интернационалната организация " Слоу фуд " от Албания, Босна и Херцеговина, България , Хърватия, Косово, Черна гора, Македония, Румъния и Сърбия участваха във форума " Тера Мадре Балкани " в Европейския парламент в Брюксел. Това стана по покана на българските евродепутати Владимир Уручев и Андрей Ковачев.

 Слоу фуд в Брюксел ЕНП/ГЕРБ
Евродепутат от ЕНП/ГЕРБ Владимир Уручев акцентира смисъла на Балканите като неразделна част от Европа - географски, исторически и културно : " Знаем, че по време на своето председателство на Съвета на Европейски Съюз България се ангажира доста мощно със Западните Балкани. Аз мисля, че си коства тази самодейност да се надгражда по всички вероятни способи. Един от каналите, по които става най-истинското човешко другарство, това е храната. Неслучайно споделят, че човек може да има веднъж потребност от доктор, веднъж потребност от юрист, само че всеки ден, по три пъти дневно, той има потребност от фермер, потребност от храна ".

 Слоу фуд в Брюксел ЕНП/ГЕРБ
" Огромното благосъстояние, което има на Балканите , при нашите съседи, обичаи при подготвяне на храни, които ги няма на никое място в Европейския съюз , естествено, че отваря един нов канал за връзка, за връзка, да се почувства силата, благосъстоянието на този регион. Впоследствие то ще се придвижи в целия Европейски съюз, ще обогати цяла Европа. Важно е да се експлоатира - в положителния смисъл - този канал, тъй като той може да даде връзка сред елементарните хора, не на политическо равнище, да ускори доверието, да отвори нови порти за това доверие, което е по този начин належащо и от страна на Европейски Съюз към Балканите по този начин и сред Балканските страни ", счита евродепутатът Уручев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР