Повече от 100 представители на бизнеса взеха участие в информационна

...
Повече от 100 представители на бизнеса взеха участие в информационна
Коментари Харесай

Десетата конкурсна сесия на Националния иновационен фонд събра представителите на бизнеса

Повече от 100 представители на бизнеса взеха присъединяване в осведомителна среща в София за Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд
При засилен интерес от страна на дребните и междинните предприятия се организира заключителната среща от осведомителната акция по отношение на новите правила на Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд. Повече от 100 представителите на бизнеса участваха на събитието в София, което се провежда от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия и се организира в партньорство с Българската стартъп асоциация и Микрофинансиращата институция „ Джобс ", група към Българската банка за развиване. Със срещата през днешния ден се поставя завършек на осведомителната акция, която обиколи общо 10 града - Монтана, Габрово, Велико Търново, Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Търговище, Русе и София.
„ Направихме корекции в разпоредбите на Десета конкурсна сесия. Надяваме се по този начин работата на бизнеса с НИФ да се улесни ", акцентира доктор Бойко Таков, изпълнителен шеф на ИАНМСП. Една от измененията е отстранените по административна оценка да бъдат навреме уведомявани, с цел да могат незабавно да търсят правата си. „ А не както до момента - да бъдат уведомявани с крайното класиране, т.е. без да имат опция за реакция ", добави доктор Таков.
До момента Националният иновационен фонд е подкрепил иновационни планове за близо 50 млн. лева Възможности да се кандидатства има в четири тематични области - информатика и осведомителни и информационни технологии; мехатроника и чисти технологии; промишленост за здравословен живот и биотехнологи; нови технологии в изобретателните и рекреативните промишлености.
Проектните оферти за Десета конкурсна сесия на Националния иновационен фонд се одобряват до 9 август 2019г. Наличният финансов запас по нея е 4.5 млн. лева Те се отпускат като безплатна държавна финансова помощ.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР