Повече от 100 мигранти са загинали, след като плавателният съд,

...
Повече от 100 мигранти са загинали, след като плавателният съд,
Коментари Харесай

Над 100 мигранти са се удавили след инцидент в морето до Либия

Повече от 100 мигранти са починали, откакто плавателният съд, с които са се отправили от либийския бряг, е претърпял повреда, заяви Би Би Си, цитирайки информация на Лекари без граници (ЛБГ).

Това се е случило по-рано през септември, когато, по данни на организацията, две огромни гумени лодки са отплавали (на 1 септември) от Либия. Единият от плавателните съдове обаче се е спукал и потопен.

276-те оживели в следствие са били превозени до либийското пристанище Хомс, което се намира на към 100 км югоизточно от столицата Триполи.

Според ЛБГ в този момент са под краткотрайна забрана да напущат рамките на Хомс.

Оцелелите, измежду които има бременни дами, деца и бебета, са били прегледани и лекувани от ЛБГ, тъй като част от тях имали пневмония и рани от изгаряния от изтекло гориво.

Около 1500 мигранти са починали в опит да прекосят Средиземно море от началото на годината, съгласно данни на Международната организация по миграцията.

Спасените въпреки всичко са повече, макар че Италия, която е измежду главните дестинации за мигрантите, отпътуващи от Либия, неотдавна стартира да отхвърля да позволява превозващите ги кораби.

Мнозина показват паника за ориста на върнатите назад в Либия от бреговата защита, тъй като зачестяват информациите, че африкански мигранти са отвличани за откуп или продавани като плебеи.

Либия продължава да бъде в несигурно положение, откакто през 2011 година дългогодишният водач Муамар Кадафи беше свален от власт.

Стотици мигранти, държани в центрове, трябваше да бъдат преместени, след няколко протести, предизвикали голям брой смъртни случаи, които избухнаха в Триполи в края на август.

Припомняме ви, че през вчерашния ден (10 септември) въоръжени похитители щурмуваха петролната корпорация в Либия, като офанзивата им аргументи няколко жертви.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР