Повече от 100 елени са загинали през последните няколко дни

...
Повече от 100 елени са загинали през последните няколко дни
Коментари Харесай

В Норвегия влакове погубиха за няколко дни над 100 елена

Повече от 100 елени са починали през последните няколко дни в Северна Норвегия по време на зимната си миграция, пометени от влакови композиции, заяви норвежката радиотелевизионна компания NRK.
„ Това е изцяло безсмислена покруса. Психологически призрачен сън, който преживяваме”, сподели притежателят на 65 мъртви елени Уле Хенрик Капфел. „ Толкова съм сърдит, че чак ми се вие свят”, сподели Капфел.
Той уточни, че един от елените е останал залепен на локомотива и е било отхвърлен чак при прекъсването на влака на идната гара. Миналия четвъртък Капфел се опитал да прибере труповете на няколко елена, само че тук-там било непроходимо даже и за скутер и се наложило да изиска от управлението на железниците в избрани сектори, където може да има елени, да се кара с по-ниска скорост. По механически аргументи тази информация не стигнала до машинистите и в петък, събота и неделя били блъснати 106 елена.
Кинодокументалисът Йон Ерлинг Утси, който бил на фотоси в региона, отишъл в събота на мястото на случая и го разказа като „ кървава кланица”.
„ Беше призрачен сън. Най-лошото беше да видиш тези животни, които не са починали на място. Те лежаха и страдаха. Кървавата касапница продължава няколко километра. Никога няма да не помни това”, сподели Утси. Той е направил шокиращи фотоси на мъртви елени, които лежат в окървавения сняг.
След злополуките притежателите на елени желаеха слагане на огради около жп линиите.
На норвежка територия, в северните региони живеят към 250 000 полуопитомени елени. По това време на годината пастири водят стадата към зимните пасища – рисково пътешестване, по време на което животните могат да бъда убити от коли и влакове или да се удавят.
През 2013-16 над 2000 елена бяха убити от преминаващи влакове в същия регион.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР