Повече от 100 администрации – централни и общински – вече

...
Повече от 100 администрации – централни и общински – вече
Коментари Харесай

Над 100 администрации обменят документи електронно

Повече от 100 администрации – централни и общински – към този момент могат да обменят документи между тях напълно по електронен път, сочат данните на Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ).

Сред тях са министерствата на финансите, на правораздаването, на районното развиване и благоустройството, Министерството на вътрешните работи, Агенцията по геодезия, картография и кадастър, Изпълнителната организация „ Автомобилна администрация “, ИА „ Одит на средствата от Европейския съюз “, Държавната организация за бежанците и редица други.

Повече от 80 общински и 8 регионални администрации също са действителни участници в системата за електронен продан на известия.

Към 5 декември т.г. още близо 250 администрации са декларирали подготвеност да се причислят към системата, поддържана от Агенцията за електронно ръководство.

Премахването на хартиения продан на документи сред администрациите ще понижи времето и разноските за административното обслужване на жителите и на бизнеса.

ДАЕУ припомня, че до 1 ноември 2018 година администрациите би трябвало да преустановят изцяло хартиения документооборот между тях в осъществяване на задачите за понижаване на административната тежест и на облекчение на административното обслужване на жителите и на бизнеса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР