Повече от 100 000 души са предпочели да напуснат градовете

...
Повече от 100 000 души са предпочели да напуснат градовете
Коментари Харесай

РЕКОРД: Над 100 000 са избрали живот на село през последните две години

Повече от 100 000 души са предпочели да изоставен градовете и са се преместили на село в последните години. Това излиза наяве от данни платформата " Живот на село ". Проучване пък сочи, че 60% от сънародниците ни в Германия имат намерение да се преселят в българското село през идващите две години.

Според създателя на платформата Ивайло Вътовски селата се нуждаят от бюджетна самостоятелност, с цел да вземат решение своите проблеми.

" Около 45 000 покупко-продажби за парцели на село са подписани в последните години след пандемията. Така към 100 000 дейни поданици са се преместили на село, само че постоянно срещат съществени проблеми там ", отбелязва той.

Вътовски изброява и някои от неуредиците, с които се сблъскват хората, избрали селото пред града. " Като стартираме от инфраструктурна позиция, през това, че някои села нямат ток, имат проблеми с водоснабдяването. От диалозите ми последната половин година с кметове и хора, които живеят там, това може би са по-изявените проблеми и в това число престъпността, която участва в цялата страна ", изяснява създателят на платформата " Живот на село ".
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР