Повече от 10 млн. австралийци са в локдаун, след като

...
Повече от 10 млн. австралийци са в локдаун, след като
Коментари Харесай

Локдаун за над 10 млн. души в Австралия заради коронавируса

Повече от 10 млн. австралийци са в локдаун, откакто инфектираните с ковид се усилват в цялата страна, а Бризбън през днешния ден стана четвъртият огромен град, издал заповеди за оставане у дома, осведоми " Франс прес ".

Тридневният локдаун за Бризбън идва като допълнение към сходни ограничения, наложени в Сидни, Пърт и Дарвин през последните дни.

" Това са сложни решения ", означи министър председателят на щата Куинсланд Анастасия Палашчук, откакто Австралия записва 23 инфектирани с ковид за 24 часа. Тя добави: " Имаме затваряния в огромните градове, тъй като идващите от чужбина носят вируса тук. "

Австралия реализира огромен триумф в елиминирането на локалното предаване посредством композиция от затваряне на граници, наложителна хотелска карантина за идващи от чужбина и затваряния.

Но в този момент се бори с разпространяването на мощно заразния вид " Делта ", който се появи за първи път в Индия, до момента в който публичният яд нараства с бавните темпове на имунизациите.

Смята се, че по-малко от пет % от възрастните са получили и двете дози ваксина.

57-годишната жителка на Бризбън Никола Хънгърфорд съобщи, че чака затварянията да продължат да се случват, " до момента в който държавното управление не сплоти кървавите си дейности " за имунизирането.

" Това е машинация и те са просто безотговорни. Това демонстрира какъв брой малко почитание имат към хората ", сподели тя пред Агенция Франс Прес.

Освен Бризбън, близките крайбрежни райони и дребният северен град Таунсвил също са в локдаун, откакто неимунизиран болничен служащ прекара до 10 дни, пътувайки из Куинсланд, до момента в който е инфектиран.

Тази заран тамошно време жителите на Пърт влязоха в 4-дневен локдаун, откакто локален клъстер набъбна до трима инфектирани.

Шуб Сингх, шеф на Punjab Sweets & Curry House, поддържа решението, макар че очакваше бизнесът му в Пърт да загуби към 50% от приходите по време на затварянето.

" Но ограниченията са нужни, с цел да се подсигурява, че няма да се задържи с месеци, тъй като нескончаем локдаун би бил гибелен ", посочи той, като добави: " Макар че е злокобно да виждаш тези улици толкоз тихи. "

Най-голямото огнище е в Сидни, където 150 души са дали позитивна проба за COVID-19 от средата на юни, като жителите на града са в двуседмичен локдаун.

Малък клъстер, обвързван със златна мина в пустошта, изпрати Дарвин в локдаун, откакто места за експозиция бяха открити за първи път в северния град, който е дом на огромно радикално население, за което има опасения, че е по-уязвимо от COVID-19.

Съобщенията идват по време на учебните ваканции в огромни елементи на страната и се чака да провокират вълна от отменяния на пътувания, като незасегнатите щати предизвестяват хората да не посещават засегнатите региони.

Нова Зеландия разгласи през днешния ден, че отчасти ще отвори още веднъж своя балон за пътешестване с Австралия от 5 юли, само че единствено със щати, които не са записали инфектирани.

Под напън поради реакцията на държавното управление му, министър-председателят Скот Морисън разгласи, че имунизациите ще станат наложителни за служащи, грижещи се за възрастни хора и работещи в карантинните хотели, до момента в който имунизацията на AstraZeneca ще бъде налична за хора на възраст под 60 години, които подпишат формуляр за освобождение от отговорност.

Междувременно новоназначеният вицепремиер на Морисън Барнаби Джойс беше санкциониран с 200 австралийски $ (150 щатски долара), откакто жител го е докладвал, че не носи маска.

Във всички затворени региони хората нормално са длъжни да останат у дома, като се изключи значима работа, тренировки, да купуват хранителни артикули или по медицински аргументи.

Маските са наложителни за обширни елементи на страната.

Австралия е записала общо малко над 30 000 инфектирани и 910 умряли при население от към 25 млн. души от началото на пандемията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР